CHP olağanüstü kurultayını tamamladı  ve Sayın Özel başarılı bir şekilde yeniden genel başkan seçildi. Bu kurultay, iktidarın CHP ile ilgili gizli ajandalarını da boşa çıkarmış oldu. Ülke insanının ekonomik sıkıntı içerisinde nefes almakta zorlandığı bir dönemde, Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli’nin tek gündemleri CHP’yi yıpratmak oldu. Tek amaç, erken veya zamanında yapılacak bir seçimde CHP adaylarını bertaraf ederek yeniden seçilmekti. İlginç olan ise Sayın Erdoğan’ın nasıl aday olacağı???
 
Anayasa gereği, aday olabilmesi söz konusu değil. Ama ne hikmetse, ana muhalefet, adaylık konusunu her gündeme getirdiğinde hep Sayın Erdoğan muhatap alınıyor. Bu ancak bir şekilde sağlanabilir, o da mecliste yeterli çoğunluğu sağlayabilmesi koşulu ile. Onu sağlayabilmesi de bu günkü koşullarda olası değil. Bunu sağlayabilmek için vekil transferleri artı DEM Parti desteğini sağlaması gerekiyor. Belki altılı masadaki ekipten küçük bir sayıda vekil koparabilirler. 

Cumhur ittifakı, 19 Mart ve yapılan haksız yargı kararları için halkın verdiği tepkiden çok rahatsız oldu. 23 yıllık iktidarlarında böyle bir tepki ile karşılaşmamışlardı. Artık saç döküldü kel göründü. Halk korku duvarlarını aşarak meydanlarda Hak Hukuk Adalet ve erken seçim diyor. AKP, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile halkın sessiz sedasız bir dizi izler gibi tepkisiz oluşuna alışmıştı. Yönetim, milyonların meydanlara çıkarak hükümeti istifaya davet etmesi karşısında adeta panikledi. Bu hataları da devamlı yargıyı kullanarak yapıyorlar. Bu gidişle giderek daha da sertleşecek gibi görünüyorlar. Diğer yapılan bir hata da 300 genci hukuksuz tutukladılar . Öğrencilerin tutuklanması bardağı taşıran son damla oldu ve tüm üniversitelerde bu hukuksuzluklar protesto edilmeye başlandı. 

Halk, CHP önderliğinde meydanlara çıktı ve çıkmaya da devam ediyor. Meydanlarda toplanan milyonlar bir Türkiye ittifakıydı. 

CHP artık Türkiye gündemini kendisi belirliyor. Belirlemeye de devam edecek gibi... Sayın İmamoğlu tutuklama kararından sonra kendisini önce Allah’a, sonra millete emanet etti. CHP artık tüm konuşmalarına milletim diyerek başlıyor ve halkla kucaklaşıyordu. 

23 yılda Türkiye’yi getirdikleri noktada gerçek olan şu ki artık Türkiye iyi yönetilemiyor. AKP’nin artık seçmene söyleyecek sözleri de kalmadı. Millet artık nerede saf tutacağını iyi biliyor. 

Şu anda üç Cumhurbaşkanı adayı tutuklu. Sadece Parti Başkanları değil, CHP belediye başkanları, bürokratlar ve gençler tutuklu. 

Türkiye, etrafındaki yaşananlar nedeniyle tam bir sarmalın içinde. Sayın Erdoğan, Trump - Netanyahu görüşmesi sonucunda açık bir basın toplantısı yapıldı. Bu TV’ler de ve tüm dünyaya izlettirildi. Orada sizi öven mesajları döne döne tekrarladı. Bu adam hep bunu yapıyor ama peşinden neler yaptığını birlikte yaşadık. O küstah mektubu ve tehditleri unutmadık. Ülkemin donanımlı uzmanları da bu konuya dikkat çekiyorlar. 

Özü şu; Ülke ekonomik dar boğazda, çevre ateş çemberi, terör belası sorunları varken şu anda en çok ihtiyaç duyulan ülkede birlik ve beraberliği sağlamak olmalıdır. Yaratılan bu gerginlik ve haksız tutuklamalar bu dönemde bize çok ağıra mal olur ve olacaktır.

Sizin çok kullandığınız bir söz, “ İHLAS ve SUHULET” 

SON SÖZ:
“Askıda ekmek” yetmez,
Askıda Ahlak,
Askıda namus,
Askıda edep,
Askıda dürüstlük,
Askıda hukuk,
Askıda adalet,
Askıda vicdan,
Olmalı ki, eksiği olanlar alıp kullansın.  ANONİM