Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Ankaragücü ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Eryaman Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi siyah-beyazlılar 3-2 kazanarak liderliğini sürdürdü. Üst üste dördüncü maçında da en az 3 gol atmayı başaran Beşiktaş bu sezon ilk kez geriye düşmesine rağmen 4 dakika sonra cevap verdi. Yeni transfer Dele Alli ilk kez gol sevinci yaşarken, Weghorst yine asist yaparak skora katkıda bulundu. Ankaragücü 26. dakikada Beridze ile 1-0 öne geçerken, 30. dakikada Muleka cevap verdi. 35'te Dele Alli durumu 2-1 yaptı. İkinci yarının hemen başında Beridze yine sahneye çıkıp skora dengeyi getirdi. VAR'da izlenen pozisyon sonrasında verilen penaltıyı Nkoudou 74. dakikada filelere gönderip Beşiktaş'ı 3-2'lik üstünlüğe taşıdı.

JOSEF DÖNDÜ, GEDSON SAKATLIK GEÇİRDİ

Beşiktaş'ın kalesini bu maçta Ersin Destanoğlu yerine Emre Bilgin korudu. Sakatlığını atlatan Josef de Souza ise 66. dakikada oyuna dahil oldu. Maç içerisinde sakatlık geçiren Gedson ise 82. dakikada oyundan çıktı. Ankaragücü'nde Marlon, 90+4'te ikinci sarı kartını görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bu sonucun ardından Beşiktaş 13 puanla liderliğini sürdürürken, ligin son sırasındaki galibiyetsiz Ankaragücü ise 1 puanda kaldı. Ligin 6. haftasında Beşiktaş, sahasında Başakşehir'i konuk edecek. Ankaragücü ise Alanyaspor ile deplasmanda karşılaşacak.

WEGHORST ATTI BAYRAK KALKTI!

12. dakikada Beşiktaş'ın golcüsü Weghorst topu filelere gönderip gol sevincine başladı ancak bu sevinç yarıda kaldı. Nkoudou'nun ortasında Muleka rakibiyle birlikte ayağını uzattı. Top kale ağzındaki Hollandalı golcüye geldi. Weghorst topu filelere gönderdiği anda ofsaytta olduğu için gol geçersiz sayıldı.

ANKARAGÜCÜ ÖNE GEÇTİ

26. dakikada Ankaragücü ilk isabetli şutunda golü buldu. Tolga Ciğerci kanattan yaptığı ortada Beridze'nin penaltı noktasına yakın yerden yaptığı kafa vuruşuyla top filelere gitti ve Ankaragücü 1-0 öne geçti. Bu golle siyah-beyazlılar bu sezon ilk kez bir maçta geriye düşmüş oldu.

4 DAKİKA SONRA CEVAP GELDİ

Beşiktaş geriye düştüğü maçta 4 dakika sonra rakibine cevap verdi. 30. dakikada Nkoudou ön direkte hareketlenen Weghorst'a topu kesti. Hollandalı golcü topuk vuruşuyla topu kaleye gönderdi. Kaleci Bahadır'dan seken topu kale ağzında Muleka kafa vuruşuyla filelere gönderip maça yeniden denge getirdi: 1-1.

BEŞİKTAŞ'TA SAHNE DELE ALLI'NİN

Beşiktaş, Ankaragücü deplasmanında geriye düştükten 9 dakika sonra öne geçmeyi başardı. 35. dakikada Masuaku'nun orta saha çizgisinin hemen yakınından kullandığı serbest vuruşta Weghorst topu demarke pozisyonda olan ve pozisyonu iyi takip eden Dele Alli'nin önüne bıraktı. İngiliz yıldız önüne gelen fırsatı iyi değerlendirip Beşiktaş'ı 2-1 öne geçirdi.

YİNE BERIDZE SAHNEDE

Öne geçmesine rağmen soyunma odasına 2-1 geride giden Ankaragücü, ikinci yarıya golle başladı. 47. dakikada Tolga Ciğerci'nin sol kanattan Rosier'in arkasına çok iyi süzülen Beridze'yi şık pasla görmesiyle Gürcü oyuncu ceza sahasında rahat bir vuruşla kendisinin ve takımının ikinci golünü attı.

BEŞİKTAŞ PENALTI KAZANDI

73. dakikada Beşiktaş penaltı kazandı. Ankaragücü ceza sahası içerisinde Salih Uçan ile Eren Derdiyok'un hava topu mücadelesinde top Eren'in çarpınca siyah-beyazlı oyuncular itirazda bulundu. Oyun durunca hakem Mete Kalkavan VAR'dan gelen uyarı sonrasında pozisyonu izleyip beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Nkoudou penaltıdan golü atıp Beşiktaş'ı 3-2 öne geçirdi.