Şampiyonlar Ligi'nde sıfır puan alan ve tarihin en kötü performanslarından birine imza atan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın istifa etti. Süper Lig'de de kötü gidişe engel olamayan Sergen Yalçın, geçtiğimiz hafta Başkan Ahmet Nur Çebi ve yöneticilerle bir görüşme gerçekleştirmişti. Yapılan görüşme neticesinde siyah beyazlı yönetim Sergen Yalçın ile yola devam etme kararı alındığını duyurmuştu. Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, "Biz sene başında nasıl, Sergen Yalçın ilk geldiğinde nasıl arkasındaysak inancını yitirmediği sürece biz onun arkasındayız" ifadelerini kullanmıştı. Ancak son Dortmund mağlubiyetinden sonra görevine devam etmeme kararı alan Sergen Yalçın istifasını verdi ve Beşiktaş yönetimi de ayrılığı resmen açıkladı.

KAYSERİSPOR MAÇINDA

Ekibiyle birlikte futbolcularıyla vedalaşan Sergen Yalçın'ın istifası sonrası hafta sonu oynanacak Kayserispor maçında takımın başında kimin olacağı da belli oldu. Beşiktaş yönetimi, Kayserispor maçında takımın başında altyapı antrenörü Önder Karaveli'nin olmasına karar verdi. [caption id="attachment_6817459" align="alignnone" width="1200"] İstifa eden Sergen Yalçın tesislerden aracıyla ayrıldı.[/caption]

BEŞİKTAŞ'TAN SERGEN YALÇIN AÇIKLAMASI

Beşiktaş Kulübü de yaptığı resmi açıklama ile Sergen Yalçın'ın ayrılığını duyurdu. Kulübün sitesinden yapılan açıklamada, "29 Ocak 2020 tarihinden bu güne Profesyonel Futbol Takımımızın teknik direktörlüğü görevini yapan, Sayın Sergen Yalçın ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırmış bulunuyoruz. Görev süresince Profesyonel Futbol Takımımızla Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşayan hocamız Sergen Yalçın ‘a çalışmalarından dolayı teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz" denildi.

İKİ KUPALI SEZONUN ARDINDAN

Geçen sezonu Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonluklarıyla tamamlayan Beşiktaş, bu sezon başında önemli transferlerle birlikte lige iyi bir giriş yapmıştı. Ancak Şampiyonlar Ligi maçlarının başlaması ve kötü sonuçların art arda gelmesiyle siyah beyazlılar ligde de istikrarsız bir görüntü sergileyemeye başladı. Ligde ilk yenilgisini 7. haftada alan ve o maça kadar oynadığı 6 maçta 4 galibiyet 2 beraberlik alan Beşiktaş, Eylül ayından itibaren yokuş aşağı bir performans sergiledi. Ligde oynadığı son 5 maçtan 4 mağlubiyet, 1 beraberlikle ayrılan siyah beyazlılar, son 10 maçında sadece 2 kez kazanabildi. Ligde 15. hafta sonunda 21 puanla 9. sırada yer alan Beşiktaş, lider Trabzonspor'un 18 puan gerisinde kaldı. Şampiyonlar Ligi'nde C Grubu'nda Ajax, Sporting Lizbon ve Borussia Dortmund ile birlikte C Grubu'nda yer alan Beşiktaş, oynadığı 6 maçın hepsini kaybetti ve grubu eksi 16 averajla kapatarak tarihi bir fiyaskoya imza attı. Beşiktaş ile Süper Lig ve Türkiye Kupası’nı kazanan Sergen Yalçın, toplamda çıktığı 79 resmi maçta 45 galibiyet, 10 beraberlik ve 24 mağlubiyet yaşadı.

YENİ TEKNİK DİREKTÖR ADAYLARI

Sergen Yalçın sonrasında yeni hoca adayları da gündeme gelmeye başladı. Siyah-beyazlı ekipte ilk akla gelen isim Şenol Güneş olsa da, yönetimde tecrübeli hoca konusunda fikir ayrılığı var. Milli Takım'daki performansı tartışılan Güneş yerine, Sergen Yalçın'ın takımın başına getirildiği dönemdeki gibi genç bir isim düşünülüyor. Pazartesi günü yapılacak olan yönetim kurulu toplantısında bu konu gündemin ilk maddesi olacak. Başkan Ahmet Nur Çebi ve Yönetim Kurulu Üyeleri ise yeni teknik direktör konusunda acele etmemekten yana. Bugün yapılan antrenmana Sergen Yalçın katılmazken, takımın başında yardımcı antrenör Murat Şahin yer aldı. [old_news_related_template title="Beşiktaş'tan yeni teknik direktör hakkında açıklama!" desc="Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, takımdan ayrılan Teknik Direktör Sergen Yalçın’ın Beşiktaş defterinin kapanmadığını ifade ederken, yeni teknik direktörün ne zaman göreve getirileceğini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/09/iecrop/emre-kocadag65461_19321793_16_9_1639053900.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/besiktastan-yeni-teknik-direktor-hakkinda-aciklama-6817418/"] [old_news_related_template title="Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi macerası fiyaskoyla sonuçlandı: -16 averaj!" desc="Şampiyonlar Ligi'ndeki son maçında Borussia Dortmund'a 5-0 yenilen Beşiktaş, büyük umutlarla başladığı Avrupa macerasına fiyaskoyla veda etti. Sergen Yalçın'ın öğrencileri, grupta oynadıkları maçların sonucunda eşi benzeri görülmemiş bir sonuca imza attılar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/08/iecrop/resim1_19293398_16_9_1638944717.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/dunyadan-spor/besiktasin-sampiyonlar-ligi-macerasi-fiyaskoyla-sonuclandi-16-averaj-6814420/"] [old_news_related_template title="Sergen Yalçın: 'Bundan sonrası çok sağlıklı görünmüyor'" desc="Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Şampiyonlar Ligi son maçında Borussia Dortmund'a 5-0 yenilmelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/08/iecrop/sergen-yalcin-646_16_9_1638942547.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/sergen-yalcin-bundan-sonrasi-cok-saglikli-gorunmuyor-6814340/"]