Süper Lig'in 27. haftasında Kasımpaşa, sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti. İlk yarıyı önde tamamlayan Fenerbahçe, ikinci yarıda Kasımpaşa'nın golüne engel olamadı. Son dakikada atılan gol, Fenerbahçe'ye üç puanı getirdi. Fenerbahçe'nin gollerini Miha Zajc ve Attila Szalai kaydederken, Kasımpaşa'nın golü Jackson Muleka'dan geldi. Kasımpaşa'da Awer Mabil, uzatma dakikalarında kırmızı kart gördü. Bu galibiyetle Fenerbahçe puanını 46'ya yükseltirken, Kasımpaşa 29 puanda kaldı.

SERİ TEKRARLANDI

Üst üste gelen GZT Giresunspor ve Atakaş Hatayspor zaferleriyle sezonu ilk 2'de bitirme hedefinde iddiasını artıran Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı da mağlup ederek ligde ekim ayından sonra ilk kez üst üste 3 maç kazanmış oldu. Sezonun ilk yarısında da Giresunspor (2-1), Hatayspor (2-1) ve Kasımpaşa'yı (2-1) mağlup eden Fenerbahçe 3'te 3 yapmıştı. Fenerbahçe'nin Kasımpaşa karşısında aldığı galibiyetle bu seri tekrarlanmış oldu.

MAÇ HIZLI BAŞLADI

İki takımın da tam saha presle başladığı karşılaşma, karşılıklı ataklara sahne oldu. Kasımpaşa maçın hemen başında yakaladığı fırsatı değerlendiremezken, iki dakika sonra Fenerbahçe'nin golü geldi. Zajc'ın 6. dakikada attığı şık golle öne geçen Fenerbahçe, avantajı eline geçirdi. Diego Rossi'nin pasıyla ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Miha Zajc, sağ ayağının içiyle gelişine harika bir şut çıkardı ve kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın bakışları arasında top uzak köşeden ağlarla buluştu.

BERISHA NET FIRSATI KAÇIRDI

Fenerbahçe 18. dakikada ikinci gole yaklaşırken, Mergim Berisha'nın boş kaleye yaptığı vuruşta isabet sağlayamadı. Altay Bayındır'ın uzun degajında top rakip ceza alanı içine kadar gitti. Uros Spajic ile Diego Rossi arasında yaşanan mücadele sonrasında top Mergim Berisha'da kaldı. Mergim Berisha'nın, kaleci ile karşı karşıya uygun durumda yerden vuruşunda top yandan auta gitti.

KASIMPAŞA'YA ALTAY VE DİREK ENGELİ

Bu dakikadan sonra ilk 45 dakikanın kalanında Fenerbahçe kalesinde baskı kuran Kasımpaşa'nın gole yaklaştığı pozisyonlarda Fenerbahçe kalecisi Altay Bayındır gole izin vermedi. Kasımpaşa 36. dakikada beraberlik golüne yaklaştı. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunun ardından ceza alanı içinde topla buluşan Mamadou Fall'ın yerden şutunda kaleci Altay Bayındır sağına giden topu uzanarak çeldi. Dönen topu iyi takip eden Mortadha Ben Ouanes, altıpasın solundan vuruşunu yaptı ancak top yan kale direğinden geri döndü.

ALTAY'DAN MÜTHİŞ KURTARIŞ

İlk yarının son dakikasında Umut Bozok'un gelişine vuruşunu Altay Bayındır mükemmel çıkardı. Mortadha Ben Ouanes'in sol kanattan ortasında Umut Bozok, penaltı noktası civarından sol ayağıyla top yere inmeden etkili bir şut çıkardı ancak kaleci Altay Bayındır soluna giden topu aynı güzellikte kornere çelmeyi başardı. İlk yarım saatin ardından oyunun kontrolünü rakibine kaptıran Fenerbahçe'de, ilk yarıdaki Kasımpaşa ataklarında kalesini gole kapatan Altay Bayındır, takımının soyunma odasına 1-0 önde girmesini sağladı.

OYUNA GİRDİ, GOLÜNÜ ATTI

Basit top kayıpları nedeniyle ilk yarıya oranla düşük tempoda başlayan karşılaşmada Kasımpaşa beraberliği yakaladı. Kasımpaşa'nın 60. dakikada yaptığı üç değişiklik, meyvesini 6 dakikada verdi. Kasımpaşa'da 60. dakikada Umut Bozok, Valentin Eysseric ve Mamadou Fall oyundan çıkarken, Jackson Muleka, Michal Travnik ve Awer Mabil oyuna giren isimler oldular. Karşılaşmada 66. dakika oynanırken Doğucan Haspolat'ın uzun pasıyla sol kanatta topla buluşan Awer Mabil, son çizgiye inip ortasını yaptı. Jackson Muleka, altıpas içinde iyi yükselerek kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu.

SON DAKİKADA ÜÇ PUAN

Maçın son bölümünde öne geçmek için bastıran Fenerbahçe, 90. dakikada golü buldu. Miguel Crespo'nun ceza alanı içinde yükselttiği topta savunmanın uzaklaştırmak istediği top sol çaprazda Attila Szalai'ye geldi. Attila Szalai'nin yaptığı vuruşta top kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın solundan ağlarla buluştu. Maçta uzatma dakikalarında oynanırken Kasımpaşa 10 kişi kaldı. Awer Mabil, rakibine yaptığı faul ve hakem yaptığı itiraz sonrasında üst üste gördüğü iki sarı kartla kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

İRFAN CAN KAHVECİ 5 MAÇ SONRA

Fenerbahçe'de sakatlığını atlatan İrfan Can Kahveci, 5 maçın ardından Kasımpaşa mücadelesinde formasına kavuştu. İrfan Can Kahveci, omzundan yaşadığı sakatlık sebebiyle UEFA Konferans Ligi'nde Slavia Prag ile oynanan iki maçın yanı sıra, Türkiye Kupası'nda Kayserispor ve ligde ise Giresunspor ile Hatayspor müsabakalarında forma giyememişti. İrfan Can, 5 maçın ardından Kasımpaşa maçıyla yeniden 11'e döndü. Oyunda 81 dakika kalan ve etkisiz bir görüntü sergileyen İrfan Can Kahveci, son 10 dakikada yerini Dimitris Pelkas'a bıraktı.

ÇAĞTAY ESKİ TAKIMINA KARŞI YEDEK KULÜBESİNDE

Fenerbahçe'nin genç sol beki Çağtay Kurukalıp, eski takımı Kasımpaşa’ya karşı karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı. Sarı-lacivertlilerin ligde son olarak oynadığı Hatayspor maçına ilk 11'de başlayan, taraftar ve teknik heyetin beğenisini kazanan genç oyuncu, Slavia Prag karşısında ise forma giyememişti. Sarı-lacivertlilerin sol bekleri Filip Novak ve Ferdi Kadıoğlu'nun sakatlığında sol bekte oynaması beklenen Çağtay Kurukalıp, yedek kulübesine çekilirken, Teknik Direktör İsmail Kartal o pozisyonda Attila Szalai'yi tercih etti.

FENERBAHÇE'DE 7 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Slavia Prag maçının 11'ine göre 7 değişiklikle Kasımpaşa karşısına çıktı. Sarı-lacivertli ekipte Kasımpaşa karşılaşmasında orta saha ve hücum hattı tamamen değişirken, Teknik direktör İsmail Kartal, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Slavia Prag ile oynanan maça göre; Tisserand’ın yerine Kim Min-jae, Mert Hakan’ın yerine Zajc, Sosa’nın yerine Crespo, Valencia’nın yerine İrfan Can, Pelkas’ın yerine Arda Güler, Ferdi’nin yerine Rossi, Serdar Dursun’un yerine Berisha görev verdi.