“Defansif anlamda çok iyi organize olduk. Bizim için eksik olan ofanstaki kaliteydi...” Jorge Jesus, sezonun ilk maçı olan Dinamo Kiev sınavını bu sözlerle değerlendirdi, Fenerbahçe’nin birinci sorununu gözler önüne serdi. Mircea Lucescu gibi kurt bir hocanın çalıştırdığı, Avrupa’da bir ekol olan Dinamo’ya karşı, yüzde 59 top hâkimiyetiyle oynayıp 12 şutunda 6 isabet bulan, 6 korner kullanan sarı-lacivertliler gol atmayı başaramadı. İşi ilk maçta bitirmenin kıyısından dönen Fenerbahçe’de gündem santrfor transferi.

BONSERVİSİNE 4 MİLYON EURO

Ezeli rakipler Weghorst ve Seferovic gibi iki kariyerli golcüyle Süper Lig’e hazırlanırken sarı-lacivertli yönetim de boş durmuyor. B.M’Gladbach forması giyen Fransız forvet Alassane Plea’nın transferini bitirmek için harekete geçildi. Kulübüyle bir yıllık sözleşmesi kalan 29 yaşındaki santrfor için 4 milyon Euro bonservis önerildi. Yıldız santrfora da 2 milyon Euro’dan ve başarı ‘bonus’larının da yer aldığı üç yıllık sözleşme sunulduğu ifade ediliyor. M’Gladbach’ın sözleşme uzatma önerisini reddeden Plea’nın tavrına göre hareket edilecek.

KADRO DEĞİŞİYOR

Jesus, Dinamo Kiev ile İstanbul’da oynanacak rövaşns maçında farklı bir kadro kullanmayı planlıyor. İrfan Can ve King kulübeye çekilecek; Lincoln ve Serdar Dursun nöbeti devralacak. Tecrübeli hoca, Willian Arao ve İsmail Yüksek’in performansından ise bir hayli memnun kaldı.