Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri ezeli rekabet, ebedi dostluk sloganıyla kadınlara yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak için Nef Stadı'ndaki özel maçta karşı karşıya geldi.

SHAMEEKA HAT-TRICK YAPARAK TARİHE GEÇTİ

Bu yıl kurulan kadın takımlarının ilk kez karşı karşıya geldiği maçta ilk yarı Fenerbahçe'nin 6-0'lık farkıyla tamamlandı. Galatasaray'da Daniels, 4. dakikada gördüğü kırmızı kartla oyundan atıldı ve sarı kırmızılılar 10 kişi kaldı. Fenerbahçe 10. dakikada Fatma'nın penaltıdan attığı golle perdeyi açtı. Berdan ile 14'te farkı 2'ye çıkaran sarı lacivertliler Shameeka'nın arka arkaya attığı 3 golle skoru 5-0'a taşıdı. İlk yarı biterken son golü Kennya ile bulan Kanarya soyunma odasına 6-0'lık skorla girdi. Fenerbahçe'nin İngiliz forveti Shameeka Fishley, kadınlar futbolu derbi tarihinin ilk hat-trick yapan oyuncusu oldu. Mücadelenin ikinci yarısına da hızlı başlayan Fenerbahçe Setenay 51. dakikada attığı golle durumu 7-0 yaptı ve maçın skorunu belirledi.

MAÇ ÖNCESİ DOSTLUK MESAJLARI

Kadın futbolunun ilk derbisinde iki takımın oyuncuları, üzeninde "Kadına şiddete son diyoruz" ifadesinin bulunduğu pankartlarla sahaya çıktı. Maç öncesinde saha içinde karışık olarak basın mensuplarına poz veren Galatasaray ve Fenerbahçeli futbolcular, daha sonra tribünleri gezerek sarı-kırmızılı taraftarları selamladı. [caption id="attachment_6813747" align="alignnone" width="1200"] Fotoğraflar: Fatih Erdoğdu[/caption] Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerinin yöneticileri de maçı statta izledi. Takımlar arasındaki ikinci maç, 2022 yılında belirlenecek bir günde Ülker Stadı'nda yapılacak. [old_news_related_template title="Meral Akşener tarihi maçı yerinde izledi" desc="Galatasaray ve Fenerbahçe Kadın Futbol Takımları'nın tarihi dostluk maçını İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tribünden takip etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/07/iecrop/b58a6a6a-5561-499a-a080-c52bdfa6f1d1_16_9_1638895362.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/meral-aksener-tarihi-maci-yerinde-izledi-6813723/"]