Xinhua Haber Ajansı, Pekin'in iş bölgesindeki büyük bir caddede düzenlenen "Uluslararası Dalıp Gitme Yarışması"na 80 kişinin katıldığını bildirdi.

Yarışmacıların müzik dinlemesi ve akıllı telefon bulundurması ve ani ya da büyük hareketlerde bulunmaları yasaktı.  Yarışmada yalnızca katılımcıların duruşu dışardan izlenmekle kalmadı; kalp atışlarının da istikrarlı bir hızda olması gerektiğinden nabızları bir grup gönüllü tarafından kontrol edildi.

İlki geçen yıl Güney Kore başkenti Seul'de düzenlenen yarışma, bundan böyle her yıl yapılacak.  Bu yılın şampiyonu, sürekli gökyüzüne bakan yeni üniversite mezunu Şin Şiyu oldu.

Şin, ajansa yaptığı açıkmada, "yavaş bir hayat tarzından hoşlandığını" söyledi. Diğer yarışmacılarsa, bu fırsattan yararlanarak koşuşturmalı hayatlarından bir kaçamak yaptıklarını belirttiler.

Bir kadın yarışmacı, Pekin televizyonuna, "dalıp gitmeye, sessizce oturup düşünmeye iki saat ayırabilmesinin kendisi için büyük önem taşıdığını" belirtti.

Yarışmayı düzenleyenlerden Wang Chenbo, günümüzde gökyüzüne bakakalmanın "bir lüks olduğunu" söyledi ve "İnsanların hayatları çok hızlı bir tempoyla ilerliyor.

Çok fazla çalışıyorlar. Dolayısıyla, modern insan açısından dalıp gitme fırsatı bulmak kolay değil." dedi.