Almanya'nın kuzeyindeki bir villada yapılan aramada tankla karşılaşan polis, işin içinden çıkamayınca askerden yardım istedi. Özel eğitimli askerler 'panter' model tankı 9 saatlik çabanın sonunda çıkarabildi.

Almanya'nın kuzeyindeki Kiel kenti yakınlarında Heikendorf kasabasındaki bir villada arama yapıldı. Yürütülen bir soruşturma çerçevesinde evin altını üstüne getiren polis ekipleri, bodruma indiklerinde neye uğradıklarını şaşırdı. Aramada, villadan İkinci Dünya Savaşından kalma Panter tipi bir tank, 8,8 cm Flak veya "Seksensekizlik top" adlarıyla bilinen bir uçaksavar, çok sayıda silah ve bir torpido bulundu.



SAHİBİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Polis ekiplerinin talebi üzerine villaya bu tür görevler için özel eğitim görmüş 20 asker çağrıldı. Askerler, 9 saatlik çalışma sonunda iki çekici kullanarak tankı çok katlı bodrumdan güçlükle çıkardı. 40 tonluk tankın paletlerinin sökülmüş olması ise çalışmayı zorlaştırdı. Konuyla ilgili bilgi veren Kiel Başsavcısı Birgit Heb, tankın sahibi hakkında Savaş Silahları Kontrol Yasası'nı ihlal şüphesiyle soruşturma başlatıldığını açıkladı.

'HASAR VERİLDİ' DİYEN TANK SAHİBİ DAVA AÇACAK

Tank sahibinin avukatı Peter Gramsch ise, tanka el konulması ve tahliye sırasında meydana gelen hasar nedeniyle tazminat davası açacaklarını söyledi. Avukat Gramsch, tankın silah özelliğini yitirdiğine dair Plön Belediyesi tarafından 31 Ekim 2005 tarihinde hazırlanan bir resmi belgeye sahip olduklarını savundu. Heikendorf Belediye Başkanı Alexander Orth, villada yalnızca tank nedeniyle arama yapılmadığını, çok sayıda silah ve bir de torpido ele geçirildiğini söyledi. Tankın sahibi mayıs ayında "Spiegel" dergisinde yer alan bir demecinde İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma tankı İngiltere'deki bir hurdacıdan satın aldığını söylemişti.

Almanya'da bir robot işçiyi öldürdü

Almanya'da bir robot işçiyi öldürdü