Dünyanın en ünlü ve büyük sanat müzelerinden biri olan, Fransa'nın başkenti Paris'teki Louvre Müzesi yıllardır süren tartışmaların sonunda nihayet taşınma kararını uygulayacak. İçindeki 250 bin tarihi eser, Paris'in 200 kilometre kuzeyinde bulunan Lievin kasabasındaki, 23.500 metrekarelik yeni müze binasına taşınacak.



TAŞINMA 5 YIL SÜRECEK

2018'de başlayacak taşınma faaliyetinin yaklaşık beş yıl süreceği belirtilirken, yeni Louvre’un tasarımı, Rogers Stirk Harbour and Partners adlı bir İngiliz firmasına ait olacak. Müze geniş bir alana yayılacak ve alanda birbirinden ayrılan bölümler olacak. Kasabaya inşa edilecek olan yeni müzenin bölgeyi hareketlendireceği ve işsizlik sorununa da çare olacağı düşünülüyor.



YENİ MÜZE BÖLGEDEKİ  İŞSİZLİĞİ DE ÇARE OLABİLİR

Lievin kasabası, eski bir kömür madeni bölgesi olarak biliniyor. 1974'te meydana gelen ve 42 kişinin ölümüyle sonuçlanan bir patlamadan sonra madenler kapatılmış ve bölgede işsizlik oranı yüzde 50 oranında artmış. Daha çok sosyalistlerin yaşadığı bir bölge olan kasabada, işsizliğin artmasıya beraber aşırı sağ kesim bölgede hakimiyet kurmaya başlamış.

Van Gogh tablosu 66 milyon dolar

Van Gogh tablosu 66 milyon dolar


Aşırı sağcu Ulusal Cephe, 2014'te yerel seçimleri kazanarak belediye meclisinde yüzde 27'lik sandalye sağlamıştı. Böylece Lievin bölgesi, Louvre’un Abu Dhabi’de inşa edilmekte olan kompleksi için ayrılan 60 milyon euro’luk bütçenin yüzde 49’unu almıştı.



Guggenheim Bilbao’dan esinlenen yeni Louvre için, yine eski bir madencilik şehri olan komşu Lens’de küçük bir deneme yapan Percheron, tanıtımını yaptırdığı “Mini Louvre”a 1,5 milyon ziyaretçinin geldiğini görünce, taşıma kararını uygulamaya karar vermiş. Liévin’deki yeni Louvre Müzesi’nin tek sahibi ve yöneticisi, Louvre Müzesi olacak.

Edvard Munch ve

Edvard Munch ve "Çığlık" tablosunun hikayesi