sozcu.com.tr/DIŞ HABERLER - Kimliği sır gibi saklanan ve grafitileriyle dünyanın herhangi bir noktasında ortaya çıkan dünyanın en ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin, Londra’da Türk ve Kürt göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Harringay’in en işlek caddesi Green Lanes üzerindeki bir duvara resmettiği çalışmasında, Tayyip Erdoğan sırtında para dolu çuvalla kaçarken, oğlu Bilal Erdoğan ise çuvaldan taşan paraları toplarken resmedilmişti.



Dün sosyal medyada paylaşım rekoru kıran ve Türkiye medyasında geniş yer bulan çalışma, birçok eleştiriyi de beraberinde getirmişti.



Çalışmaya en sert eleştirilerden biri, Akit gazetesi yazarı ve AKP'nin kanaat önderlerinden Abdurrahman Dilipak'tan gelmişti.



Dilipak, grafiti çalışmasını Twitter hesabında paylaşarak "İngilizler sokak resimleri ile Erdoğan'a daldırmış. Bir sokak resmi çizen ya da grafiti sanatçısı yok mu buna cevap verecek, anladıkları dilden" ifadelerini kullanmıştı.



Sosyal medyada paylaşılan yeni görüntülerde, Banksy'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve oğlu Bilal Erdoğan'ı resmettiği grafiti çalışmasının üzerine beyaz bir boya dökülerek tahrip ettiği görüldü.



 



 

İngiltere bu duvar resmini konuşuyor

İngiltere bu duvar resmini konuşuyor