Foto: Reuters


Resmi temaslar için Brüksel’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın, alışveriş yaptığı mağazaları kapattığı Belçika basınında yer aldı.



Belçika'nın Fransızca yayın yapan gazetesi Le Capitale, 'Türkiye Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan, Louise Caddesi'ndeki mağazaları kendi alışverişi için kapattı' başlıklı haberinde, Emine Erdoğan'ın lüks mağazaları, kendi alışverişi sırasında bir saat boyunca kapattırdığını ve başka müşterilerin girişine izin verilmediğini yazdı.



Haberde, Saint Josse ilçe kurul üyesi Thierry Balsat isimli bir Belçika vatandaşının cep telefonuyla çekip, Facebook’ta paylaştığı bir video gösterildi. Le Capitale gazetesi, müşterilerin görüşlerini aktardığı haberde, Emine Erdoğan'ın ziyaret ettiği bazı mağazaları kendi güvenlik görevlilerine kapattırdığını belirtti. Saint Josse ilçe kurul üyesi Thierry Balsat yaklaşık bir saat boyunca sokağa el koyulduğunu duyururken, Facebook hesabına yüklediği videoda, "Longchamp’a müşterilerin girişine engel olan güvenlik görevlisi açıkça görülüyor” ifadesini kullandı.



Financial Times: AB, Erdoğan'ı göçmenler konusunda ikna etmeye çalışacak

Financial Times: AB, Erdoğan'ı göçmenler konusunda ikna etmeye çalışacak


Görüntüler, Belçika basınında birçok gazetenin sitesinde de yer alırken, caddeden geçen vatandaşların da şaşkınlıkla önlerinde korumaların durduğu mağazalara baktığı ve ne olduğunu anlamaya çalıştığı görülüyor. Yoldan geçen Belçikalı bir kadının ise, ‘Skandal, skandal’ dediği duyuluyor.

Balsat, videosunda bu durumu, “Madonna değil, dostumuz Bayan Erdoğan alışveriş yapıyor. İnanılmaz değil mi? İşte işte, Avrupa’nın başkenti işte bu halde. Tüm yollar kapalı, tüm mağazalar kapalı. Çünkü alışveriş yapıyor. Sempatik değil mi? İnanılmaz. hepsi kapalı” diye anlatıyor. Video, Balsat’nın yanına gelen bir güvenlik görevlisine, “Evet bayım, ben kamusal alanda duruyorum. Adım Thierry Balsat ilçe kurul üyesiyim. Rahat olun” sözleriyle son buluyor.



Belçika basını, Brüksel Belediyesi'nin Erdoğan'a salon vermediğini yazdı

Belçika basını, Brüksel Belediyesi'nin Erdoğan'a salon vermediğini yazdı