"Kamayani Express" treni, dün gece Mumbai'ye ilerlediği sırada, Harda kenti yakınlarındaki Maçak Nehri'nin üzerindeki köprüden geçerken devrildi. Bu kazanın üzerinden bir kaç dakika geçtikten sonra ise, karşı yönden gelen "Janata Express" treni de aynı köprünün üzerinde raydan çıktı.

Kamayani Express'in 6, Janata Express'in de 4 vagonu devrilirken, iki trende toplam 24 kişinin öldüğü, bazıları ağır olmak üzere 25 kişinin de yaralandığı belirtildi.



Demiryolları yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, kazalara şiddetli yağışların etkisiyle, rayların bir kısmının çamura gömülmesinin neden olduğu söylendi. Arama kurtarma çalışmalarının da, vagonların kısmen çamura gömülmesi nedeniyle çok yavaş ilerlediği kaydedildi.

Demiryolları Bakanı Sureş Prabhu, kazalarla ilgili soruşturma başlatıldığını ve bugün parlamentoda bu konuyla ilgili açıklama yapacağını açıkladı. Başbakan Narendra Modi ise, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada kazalarda meydana gelen ölümlerden dolayı üzüntüsünü dile getirdi.

Hindistan'da devlet demiryolları, günde 9 bin sefer düzenliyor ve 23 milyon yolcu taşıyor. Ülkede son 5 yılda meydana gelen tren kazalarında, 1220 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Myanmar'daki selde ölü sayısı artıyor

Myanmar'daki selde ölü sayısı artıyor