Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus "Vesti" kanalına verdiği röportajda, ABD'de gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerine ilişkin bir soruyu cevapladı. Putin, "Geleneksel bir cevap vereceğim. Amerikan halkının seçeceği her başkanla çalışırız çünkü biz şahıslarla değil, dünyanın büyük ve etkili ülkelerinden biriyle işbirliği yapıyoruz" dedi.

Obama'ya Ukrayna çağrısı

Obama'ya Ukrayna çağrısı


"İŞBİRLİĞİ YAPMAMIZI GEREKTİREN ORTAK GÜNDEMLERİMİZ VAR"

ABD ile füze savunma sistemi başta olmak üzere uluslararası bazı konularda görüş ayrılıkları bulunduğunu hatırlatan Putin, "Ancak bizim işbirliği yapmamızı gerektiren ortak gündemlerimiz var. Amerikan halkının seçeceği her başkanla çalışmaya hazırız" diye konuştu.

Putin de gelmiyor!

Putin de gelmiyor!


 

"İRAN'A VERECEKLERİMİZ SADECE SAVUNMA SİLAHLARI"

Putin, Rusya'nın İran'a S-300 uzun menzilli hava savunma sistemlerini teslim etmesi durumunda İsrail'in de Ukrayna'ya silah vereceği yönündeki iddialara ilişkin soruya ise "Bu onların seçimi. Ama bunun yapıcı olacağını düşünmüyorum. Bizim İran'a teslimatımıza gelince, bunlar sadece savunma silahları ve İsrail'in savunmasına zarar vermez" karşılığını verdi.

Putin, Ukrayna'nın doğusunda ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk ve Lugansk'ın tanınması konusunda yorum yapmak için erken olduğunu da belirtti.

Putin'den Vatikan ve Türkiye açıklaması

Putin'den Vatikan ve Türkiye açıklaması