Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adaylarından Donald Trump, Cumartesi günü yapılan ve canlı yayınlanan Demokrat Parti'nin başkan adayları arasındaki programda reklam arasının bitmesinin ardından sahneye dönen Hillary Clinton'ı sert bir şekilde eleştirmişti.

Foto: Reuters


Trump, "Onun nereye gittiğini biliyorum, bunu konuşmak istemiyorum. Bu iğrenç" diyerek Demokrat Parti'nin en güçlü başkan aday adayını eleştirmişti.

Hillary Clinton'ın rakibi ve Demokrat Parti başkan aday adayı Vermont Senatörü Bernie Sanders ise bu açıklamayla ilgili olarak Trump'a bir karşılık verdi ve rakibini korudu.

Foto: Reuters

'KADINLARIN TUVALETE GİTMESİ TRUMP'I ÇOK ÜZDÜ'


Iowa'da seçmenlere konuşan Sanders, "Bunun sizi nasıl yıkacağını bilemiyorum. Donald Trump çok üzüldü" diyerek konuya giriş yaptı ve ardından, "Onun kadınlarla ilişkisi nasıl hiç bilmiyorum, ancak kadınların da tuvalete gittiklerini öğrendi ve bu onu çok üzdü" dedi.

Foto: Reuters


Sanders ABD Başkanı olmak isteyen Trump'ın kadınlarla çok farklı bir ilişkisi olduğunu düşündüğünü söyledi. Sander ardından da, "Size dürüst olacağım. Tartışma arasında ben de tuvalete gittim. Fakat, sanırım erkeklerin tuvalete gitmesine izin var. Peki kadınların?" diyerek Trump'a yüklenmeye devam etti.

TRUMP'IN IRKÇILIK SÖYLEMLERİNE GÖNDERME


Esas sorunun ise Trump'ın Meksikalılara ve Müslümanlara söyledikleri olduğunu belirten Vermont Senatörü, "Meksikalılar saatlik çalışmaları karşılığında sekiz dolar aldıkları için orta sınıf yok olmadı. Ve biz insanları ayırmayız. Günah keçileri olarak Müslümanları gösterip nefret edilmesini istemeyiz. Biz insanları birleştiririz" dedi.

Foto: Reuters


Öte yandan, CNN ve araştırma şirketi ORC International tarafından 17-21 Aralık tarihleri arasında yapılan ankete göre, Trump, kendisini takip eden Senator Ted Cruz'dan iki kat fazla destek görüyor. Cumhuriyetçi seçmenin yüzde 39'unun desteklediği Trump'ın arkasındaki Cruz, şu ana kadar yüzde 18 destek almış görünüyor.

CİHAN