İngiliz Daily Telegraph gazetesinin savunma editörü ve köşe yazarı Con Coughlin, bugünkü yazısında Türkiye'nin dün bir Rus savaş uçağını düşürmesine değindi. Con Coughlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ülkesinin savaş uçağının Türk hava sahasında düşürülmesi ile iyi bir ders aldığını yazdı.

RUSYA BAŞKA ÜLKELERİN İÇİŞLERİNE DE KARIŞIYOR


"Putin eğer ateşle oynarsa, sonunda yanacak" başlığıyla yayımlanan haberde, Rusya'nın bugüne dek Gürcistan'dan Kırım'a, Doğu Ukrayna'dan Baltıklara ve Suriye'ye birçok bölgede ülkelerin içişlerine karıştığı belirtiliyor. Coughlin'e göre "NATO düne kadar, Putin'i diğer ülkelerin sınırları ile ilgili ukala tutumunu gözden geçirmeye ikna etmek için fazla birşey yapmadı."


TÜRKİYE RUSYA'YA DERS VERMEK İSTEDİ


Rusya'nın Türk hava sahasını daha önce de ihlal ettiğini hatırlatan Coughlin, "Türkler Ruslara ders vermek için can atıyordu" yorumunu yaptığı yazıda, "Türkiye, Esad rejimini devirmek için Suriye'nin kuzeyindeki bazı Türkmen milisleri finanse ediyor. Türklerin, Rusların, etnik müttefiklerine saldırmasına müsamaha göstermesi beklenmemeli. Ancak bu durum Türkiye ile Rusya'yı askeri olarak karşı karşıya getirebilir, bunun da NATO için sonuçları olur. Sayın Putin, Türkiye'nin çıkarlarını koruma noktasında kararlı olduğunu anlayamadı. Ve bunu yaparak, Suriye'de soruna zemin hazırlayan ittifaklar ağını daha da karmaşık hale getirdi." ifadeleri yer alıyor.

BBC