
Vakıf üniversiteleri yönetmeliği değiştirilerek Yüksek Öğretim Kurulu'na vakıf üniversitelerini kapatma yönünde geniş yetkiler verildi. Maliye Bakanlığı raporuyla mali durumunun zayıf olduğu belgelenen vakıf üniversitesinin faaliyeti 1-3 yıl arasında durdurulacak. YÖK, bu durumda yönetimi aynı ildeki bir devlet üniversitesine verecek. Üniversitenin mütevelli heyeti başkanının, üyelerinin ve rektörün görevleri sona erecek. Özerkliği sona erecek olan üniversiteler, akademik, idari, mali ve ekonomik olarak YÖK’ün denetimine tabi olacak. Ancak üniversitenin devlet üniversitesine devredilmesi halinde de öğrenciler ücret ödemeye devam edecek. YÖK yetkilileri, sayıları az da olsa bazı vakıf üniversitelerinde usulsüzlük tespit edildiğini açıklamaya başladı.
CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, sosyal medya paylaşımlarından YÖK'e ve bu yönetmelik karşısında sessiz kalan üniversitelere tepki gösterdi.
"ÜNİVERSİTE KAPATMA VE CEZA MEŞRULAŞTIRILIYOR"
İşte o paylaşımlar:
- Nurtopu gibi bir KAYYUMumuz daha oldu. Adı YÖK. Üniversitelerden TIK yok...
- YÖK'ün yeni yönetmeliği ile üniversiteler üzerindeki her türlü keyfi baskı, üniversite kapatma ve ceza meşrulaştırılıyor. UYAN ÜNİVERSİTE!
- YÖK yok olmuyor, yeni kimliği YOK edicilige soyunuyor. Öğretim üyesi yine kurban...