Ayla Özdemir/Sözcü Eğitim-Dünyanın en akıllı kadınları arasında gösterilen NASA'daki gururumuz başarılı astrofizikçi Prof. Dr. Feryal Özel, 1 Kasım Pazar günü yapılacak genel seçimler öncesi sosyal medya hesabından herkesi oy kullanmaya çağırdı.

Prof. Dr. Feryal Özel'le Sözcü Eğitim adına geçtiğimiz ay; bilim, eğitim, ve aile üzerine dolu dolu bir röportaj gerçekleştirmiştik. Başarılı astrofizikçimiz eğitimden bilime, uzaydan Türkiye gündemine bir çok konuda çok özel açıklamalarda bulunmuştu.

Röportajın sonlarında kendisine şu soruyu yöneltmiştik: Türkiye gündemini takip etme şansınız oluyor mu? Şu an Türkiye’nin içinde bulunduğu tablo hakkında ne düşünüyorsunuz?

Prof. Dr. Özel, Türkiye gündemini yakından takip ettiğini belirterek şunları söylemişti:

“DEMOKRATİK SİSTEM ÇÖKERTİLMEK İSTENİYOR”


"Türkiye çok ama çok zor bir dönemden geçiyor. Ülkemizdeki demokratik sistemi çökertip otokratik, teokratik bir yapı kurmak isteyenler var. Ve bu yolda ellerinden geleni yapıyorlar. Karamsarlığa düşmemek çok zor. Ama ben yine de bütün gücümle umudumu kaybetmiyorum. Türk insanı akıllıdır, sağduyuludur, basit oyunlara gelmez. Herkesi sakin ve sağduyulu olmaya çağırıyorum. Vatandaşlık görevlerini görev olarak değil bir avantaj olarak görüp yerine getirmeye davet ediyorum"

Sosyal medya hesabından Cumhuriyetimizin 92. yılını kutlayan Özel, geçtiğimiz yıl oy kullanırken çekilen bir fotoğrafıyla birlikte şu mesajı paylaştı:

"OYUNUZU MUTLAKA KULLANIN"


"Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun! Demokrasimizi ve bize tanınan bu güzel ayrıcalığı kutlamanın en güzel yolu oyumuzu kullanmaktır. Bu geçen seçimlerde, İstanbul Atatürk Havalanında oy kullanırken çekilmiş bir resmim. Haydi sizler de bu güzelliğe katılın."