Foto: Depophotos


İsmail ŞAHİN / SÖZCÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen ortaklığı ile kurulan BMZ Group Denizcilik Şirketi Haziran 2014’ten bu yana filosuna 5 gemi kattı.

BMZ Denizcilik’in, “Oil Transportation Shipping” adıyla Malta’da kurduğu şirketin üzerine kaydedilen gemiler Malta bayrağıyla dolaşıyor.

Bir vergi cenneti olan Malta sayesinde Bilal Erdoğan ve yakınlarının şirketi Türkiye'de vergi vermiyor. Sigorta yaptırmıyor. Personeli için Türk devletine sigorta primi ödemiyor.

BMZ Denizcilik’in filosundaki her biri 7 bin 150 ton petrol ve yağ gibi kimyasal ürün taşıma kapasitesine sahip tankerlerin tamamı, Azeri asıllı işadamı Mübazir Gurbanoğlu’nun (Mansimov) sahibi olduğu Palmali şirketi tarafından 10’ar yıllığına kiralandı.

"YABANCI BAYRAK TAŞIYANLARDA İYİ NİYET GÖRMÜYORUZ"

Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde hükümet tekne ve gemilerin Türk bayrağına geçmesi için kanun çıkarmıştı. Dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Türk bayrağı uyarısı yapmış, “Türk bayrağına geçmeyenler ısrar ederlerse biz burada iyi niyet görmüyoruz, Denizcilik Müsteşarlığımız bu konuda çalışıyor" demişti.



Bilal 2 ayda 2 gemi indirdi

Bilal 2 ayda 2 gemi indirdi