KAMIL ELİBOL/ ANKARA

Yaklaşan genel seçimler öncesi partiler vaatlerini açıklamaya devam ediyor. İktidara gelmeleri halinde asgari ücreti yükselteceğini açıklayan partilere MHP de eklendi. MHP lideri Devlet Bahçeli, açıkladığı seçim bildirgesinde MHP'nin iktidara gelmesi halinde asgari ücreti  en az 1400 liraya yükselteceklerini açıkladı. İktidar olması durumunda CHP asgari ücreti 1500 liraya, HDP de 1800 liraya çıkarmayı vaat ettmişti. Asgari ücreti 949 lira olarak belirleyen AKP hükümeti, kaynak olmadığını öne sürerek asgari ücretle ilgili herhangi bir seçim vaadi açıklamadı.

MHP’nin seçim beyannamesinde dikkat çekic başlıklar şöyle:

- Asgari ücret 1400 lira olacak ve vergi dışı tutulacak. Büyük şehirlerde 100 lira da ulaşım desteği verilecek.

- Muhtaç ailelere aylık 700 lira aile desteği sağlanacak. Her ailenin en az bir ferdine iş imkanı sağlanacak.

- Muhtaç durumdaki ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için harcama kartı, (HİLALKART) verilecek. Sosyal yardım ödenekleri bu karta yüklenecek.

- 65 yaşını doldurmuş muhtaç durumdaki kişilere ödenen aylık 300 liraya yükseltilecek.

- Evli olmayan muhtaç ailelere sosyal konut imkanı sağlanacak. Konut sağlanamadığı durumlarda 250 lira kira yardımı yapılacak.

- Devletin asli ve sürekli hizmetlerinde çalıştırılan taşeron işçilere kadro verilecek.

- Terörle uluslararası ölçekte mücadele edecek. Güvenlik güçlerinin kışla ve karakola hapsedilmesi uygulamasına son verilecek.

- 17-25 Aralık rüşvet, yolsuzluk, kara para soruşturması ile ortaya dökülen, hükümet üyeleri ile aile fertlerinin içinde yer aldığı yolsuzluk iddiaları başta olmak üzere, tüm yolsuzluk olaylarının üzerine titizlikle gidilecek.

- Yolsuzlukları önlemek, mücadele etmek, etkin ve kalıcı politikalar üretmek üzere özerk bir “Yolsuzlukla Mücadele Kurulu” oluşturulacak.

-Teşvik, ihale ve bilirkişi gibi yolsuzluğa açık müesseseler denetlenebilir hale getirilecek.

- Siyasi ahlak yasası çıkarılacak.

- mazot 1 lira 75 Kuruş olacak

- Emeklilere yılda 2 kez 1400 TL destek ödemesi yapılacak

Salon, Saray Değil Fabrika İçin, Bin yıllık kardeşliği bozmak isteyenlere karşı Bizimle Yürü Türkiye, içeride huzurlu dışarıda itibarlı yaşamak için, haksızlığa adaletsizliğe karşı bizimle yürü Türkiye  afişleriyle donatıldı.