Credit Suisse'in Küresel Servet Raporu'na göre 2000 yılından bu yana küresel servet ikiye katlanırken, Dünya nüfusunun en zengin yüzde 0,7'lik kesimi bu küresel servetin yüzde 45,2'sine sahip.

Kişi başına düşen servette rekor düşüş!

Kişi başına düşen servette rekor düşüş!


ABD Doları'nda güçlenme 50 milyon dolar ve üzerinde servete sahip olanların sayısında 2014 ortasında bu yana 800 kişilik azalmaya yol açsa da gelecek 5 yılda milyonerlerin sayısı büyük olasılıkla yüzde 46 artarak 49,3 milyona ulaşacak.

Malezya'da 1 milyon dolar ve üzerinde serveti olanları sayısının ikiye katlanması, Çin, Suudi Arabistan, Tayvan, Kolombiya ve Polonya'da ise milyoner sayısının yüzde 70 artması bekleniyor.

YAVAŞ BÜYÜME BEKLENİYOR

Diğer yandan, global ekonominin beklendiği kadar hızlı büyümemesi nedeniyle özel sektör servetinin önceki tahminlere göre daha yavaş şekilde büyüyeceği belirtiliyor.

Global servetin Haziran 2020'ye kadar yıllık yüzde 6,6 artarak 345 trilyon dolar seviyesine ulaşacağını tahmin eden Credit Suisse, geçtiğimiz yıl yıl yaptığı projeksiyonda ise 2019'a kadar servetin yılda yüzde 7 artarak 369 trilyon dolar olacağını öngörmüştü.

Credit Suisse raporunda, "Global ekonomik görünüm önceki beklentimizden daha zayıf. Bu projeksiyonlarımızı aşağı yönlü revize etmemize yol açtı" ifadelerine yer verdi.

Özel sektör serveti, 30 Haziran'da sona eren 12 ayda yüzde 4,7 azalarak 250,1 trilyon dolar oldu. Bu, 2008 finansal krizinden bu yanan yaşanan ilk düşüş olarak kayıtlara geçti.