Foto: Shutterstock


Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK), 30 Kasım Pazartesi günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında memurun iş güvencesinin kaldırılmasının da planlandığı 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılması öngörülen değişiklikler için toplanacak. Memur konfederasyonu başkanlarının da katılacağı toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, memurun iş güvencesinin tartışmaya dahi açılmasının kabul edilemeyeceğini belirterek, “İş güvencesi memurun namusudur. Bu konunun değil tartışmaya açılması, iş güvencesinin esnetilmesine dönük en ufak bir ifade bile kabul edilemez. Çocuğunun, ailesinin geleceğini düşünen tüm memurlar böylesi bir düzenlemeye karşı gelmelidir” dedi.

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde basının sıklıkla yer verdiği ve 30 Kasım Pazartesi günü hükümetin Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısıyla kamuoyuna açıklamaya hazırlandığı memurun iş güvencesini de yakından ilgilendiren 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılacak değişikliklere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İŞ GÜVENCESİ MASAYA GELMEMELİ


Bayraktar, 30 Kasım’da üç büyük memur konfederasyonu başkanı ve hizmet kollarında yetkili sendikaların başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek olan toplantıda hükümetin “reform” diye tanıttığı, memurların özlük haklarına ilişkin düzenlemelerin gündeme gelmesinin beklendiğini ifade ederek, “Kazanılmış hakların geri alınması hiçbir gelişmiş ülkede reform olarak tanımlanamayacağı gibi memurların özlük haklarında geriye gidişlerin de bu masada konu edilmesi kabul edilemez. Bu nedenle masaya memurun iş güvencesinin kaldırılmasına dönük herhangi bir düzenleme asla getirilmemelidir. Ola ki böyle bir düzenleme o masaya getirilirse masada bulunan sendikaların memurların hakkını gözetmeleri gerektiğinin farkında olduğuna ve ne yapmaları gerektiğini bildiklerine inanmak istiyoruz” dedi.

İŞ GÜVENCESİ MEMURUN NAMUSUDUR


Yaklaşık 3 milyon memurun son günlerde basında sıklıkla yer verilen “memurun iş güvencesi kaldırılıyor” şeklinde haberler nedeniyle zor günler geçirdiğine dikkat çeken Bayraktar, özel sektördeki gibi güvencesiz bir çalışma yaşamının memura dayatılması ve devlet güvencesinin memurlardan esirgenmesi halinde sonucunun kestirilmesi mümkün olmayan bir kaosun çalışma hayatına hakim olacağını söyledi.

30 Kasım’da yapılacak toplantıda bu hususların dikkate alınmasını isteyen Bayraktar, “İş güvencesi memurun namusudur. Bu konunun değil tartışmaya açılması, iş güvencesinin esnetilmesine dönük en ufak bir ifade bile kabul edilemez. Çocuğunun, ailesinin geleceğini düşünen tüm memurlar böylesi bir düzenlemeye karşı gelmelidir. Tüm memurları bu konuda ortak hareket etmeye davet ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.(ANKA)