Kentin TEM Otoyolu ve Anadolu Yakası istikametinde, trafik çilesi yaşanıyor.

Trafik Uzmanı Murat Kazanasmaz, yoğunluğun Cuma sabahına kadar devam edeceğini belirtip, İstanbul dışına çıkacaklara da çok önemli bir uyarıda bulundu.

ERKEN YOLA ÇIKIN UYARISI

Kazanasmaz, "İstanbul dışına çıkacaklar, yarın sabah erkende yola çıkmalı" dedi. Bayram tatiline bir gün daha eklenince tatilciler bunu fırsat bilerek daha erken yollara döküldü. İstanbul'un hayati bağlantı yolları kilitlenme noktasına geldi.

"İSTANBUL TRAFİĞİ ÇOK FENA OLUR"

Yaşanan yoğunlukla ilgili İBB Trafik Uzmanı Murat Kazanasmaz, çok hayati bir uyarıda bulundu. Kazanasmaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ""Özet geçeyim, Cuma sabahına kadar İstanbul trafiği fena olur. İstanbul dışına çıkacaklar yarın sabah erkenden yola çıkmalı. Perşembe muamma..." dedi.



YOĞUNLUĞUN EN ÜST SEVİYESİ BU NOKTADA

Bayram tatilini fırsat bilen İstanbullular yollara çıkınca günlerdir sakin olan trafiğin yoğunlaşmasına neden oldu.

TEM Avrupa yakası Ankara istikameti yoğunluğun en üst noktada yaşandığı güzergah. Büyükçekmece'den Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne kadar sürücüler aşırı yoğun trafikte seyretmek zorunda kalıyor. Yine Avrupa yakasında, Edirne istikametinde bağlantı yolunda Mahmutbey gişiler ve sonrasında da aşırı yoğun trafik var. D-100 karayolunda da durum farklı değil. Merter'den Boğaziçi Köprüsü ve sonrasında yoğun ve çok yoğun akış gözleniyor. Bu güzergahtaki yoğunluk Anadolu yakasınının bir bölümünde de yaşanıyor. Ankara ve Edirne her iki istikamette sürücüler çok yoğun trafikte seyretmek zorunda kalıyor.