Türkiye Suriye'ye girme planları yapadursun, bölgenin "büyük abisi" ABD'den ilginç bir açıklama geldi. ABD Yönetimi, Türkiye’nin Suriye’ye askeri açıdan müdahale edeceği yönündeki haberleri 'önemsiz' karşıladı. Amerikan Dışişleri Sözcüsü, Suriye’nin içinde tampon bölge yaratılacağı söylentileri için “Bizim elimizde şimdiye kadar bu planların herhangi birini destekleyen bir saha gerçeği yok” dedi.

"GAZETELERDEN TAKİP EDİYORUZ"

Amerikan Dışişleri Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, şimdiye kadar bu konuda Türk tarafıyla bir iletişim yaşanmadığını ve bu planlara dair tek bildiklerinin ise gazete haberleri olduğunu söyledi. Toner “Bizim elimizde şimdiye kadar bu planların herhangi birini destekleyen bir saha gerçeği yok” dedi. Suriye’de tampon bölge yaratılması konusunda Amerika’nın pozisyonunun ise değişmediğini belirten Toner, “Büyük zorluklar içeriyor” diyerek ABD’nin böyle bir çabanın içinde bulunmayı düşünmediğini net biçimde belli etti.

Toner, şöyle konuştu: “Uçuşa yasak ya da askeri kontrol bölgeleri denilen konuda pozisyonumuz değişmedi. Bunu podyumdan defalarca tartışıp ele aldık. Uçuşa yasak bölge yaratılması ve uygulanması ya da diğer her türlü askeri müdahaleyle oluşturulan bölge büyük zorluklar içeriyor. Bu konuda çok açık olduk. Bu zorluklara askeri, mali, ayrıca insani şartlara dair olanlar dahil.”

Amerikan Dışişleri Sözcüsü “Ankara’daki Büyükelçiliğimizin herhangi bir plan konusunda bilgilendirildiğinden haberim yok. Yarın bir araya gelecekler. Ne çıkacağına bakalım” dedi.  Toner, Türkiye’nin Suriye’ye bir müdahale düşündüğü yönünde çıkan haberlerden endişeli olup olmadıkları konusunda ise “Herhangi bir tampon bölge yaratmanın lojistik zorluklarına dair endişelerimizi dile getirdik. Kendimiz açısından bunun karmaşık bir mesele olduğu konusundaki pozisyonumuz aynı. Türk Hükümeti’nin bir karar vermesine bakalım” diye konuştu.

Askerler Cumhurbaşkanı’na neler anlattı?

Askerler Cumhurbaşkanı’na neler anlattı?



Türkiye'ye şok suçlama

Türkiye'ye şok suçlama