Şenol GEZER/SÖZCÜ
İstanbul'da kanlı planı uygulamaya koyan teröristler, Bayrampaşa'da Çevik Kuvvet otobüsünü hedefleyen bombalı eylem gerçekleştirdi. Yol kenarına bırakılan parça tesirli bomba, içinde 21 polisin bulunduğu midibüsün geçiş yaptığı esnada patlatıldı. Polisler, kılpayı ölümden kurtuldu. Eylemin arkasındaki örgütün DHKP-C olduğu ileri sürüldü.



Saldırı, bugün saat 17.15 sıralarında Bayrampaşa İlçesi Kadife Kavşağı'nda gerçekleşti. Yenikapı-Atatürk Havalimanı arasında karşılıklı sefer yapan Metro'nun geçiş yaptığı güzergâhta büyük bir uğultuyla patlayan bomba, ortalığı savaş alanına çevirdi. Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne seyreden ve içinde 21 polisimizin bulunduğu midibüsün geçiş yapmasının ardından uzaktan kumandayla patlatılan bomba, geçiş yapan araçlara, Metro trenine ve refüjlere büyük zarar verdi. Şokun ardından patlama noktasına yönelen vatandaşlar, araç içerisinde ve yol kenarında yaralanan Adnan Yalçın (36) ve adı alınamayan bir kişiye yardım etti.

 



ŞOKE OLDULAR

Kulakları sağır eden ve çevre ilçelerden dahi duyulan patlamanın ardından olay yerine çok sayıda, itfaiye, ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralanan vatandaşlar, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Bu arada, uğultuyla şoke olan 4 vatandaş ise sağlık ekiplerinin müdahalesi sonucu normale döndü. Patlama dolayısıyla, Metro hattında seyreden trenin camının kırıldığı ve bu nedenle yolcuların tahliye edildiği öğrenildi. Yenikapı-Atatürk Havalimanı ve Yenikapı-Kirazlı hattında gerçekleşen Metro seferleri, 2 saat boyunca tek hat üzerinden yapıldı.



UZAKTAN KUMANDALI

Bölgede araştırma yapan İstanbul Emniyeti'ne bağlı Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü (OYİ), Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) dedektifleri, patlamaya uzaktan kumandalı, parça tesirli bir bombanın sebep olduğunu belirledi. Daha sonra bölgedeki Metro, MOBESE ve EDS kamera kayıtları incelemeye alındı.

 

GÖRÜNTÜLER İNCELENİYOR

Görüntüler, bombanın Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne doğru seyreden bir midibüsün geçişinin ardından patlatıldığını ortaya çıkardı. Ancak, içinde 21 polisimizin bulunduğu araç, saldırıyı kılpayı atlattığı görüldü. Eylemi, terör örgütleri DHKP-C ve PKK'nın gerçekleştirmiş olabileceği ifade edildi. Soruşturma çok yönlü devam ediyor.

 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Saldırının ardından İstanbul Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü ile Bayrampaşa Belediyesi açıklama yaptı. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şu iafedeler yer aldı:
“İlimiz Bayrampaşa ilçesi Kadife Kavşağı Mevkii'nde bir patlama meydana gelmiştir. Patlama nedeniyle ilk belirlemelere göre, 1 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Patlamanın sebebi uzmanlarımızca tüm ihtimaller göz önünde tutularak etraflıca incelenmektedir.”