Fuat Avni’nin 'Bilal Erdoğan İtalya’ya kaçtı' iddiası gündeme bomba gibi düştü. Havuz medyası ise Bilal Erdoğan'ın İtalya'da bulunduğu bilgisini doğruladı ve Erdoğan’ın ‘doktora’ çalışması için İtalya’ya gittiğini öne sürdü. Daha önce yurt dışında eğitim aldığı bilinen Bilal Erdoğan'ın doktora için İtalya'ya gitmiş olduğuna dair haberler ise arşivler sayesinde bir anda boşa düştü.

2007 yılında paylaşılan ve hükümete yakınlığıyla bilinen kaynaklardan Sabah gazetesinde yer alan bir haberde, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Washington'da Dünya Bankası'nda çalışan oğlu Necmettin Bilal Erdoğan, İtalya'da Avrupa Birliği (AB) üzerine doktora yapıyor" ifadeleri yer almıştı.



 

2011 yılına ait bir başka haberde ise Bilal Erdoğan'ın doktorasını tamamlayıp kesin dönüş yaptığı yazmıştı.


Bilal Erdoğan’ın Türkiye’den ayrılarak ailesiyle tekrar İtalya'ya yerleşmesi Erdoğan, tarafından ''doktorayı tamamlamak'' şeklinde gösterilmesi kafaları karıştırdı. Öyle ki havuz medyasının 21 Temmuz 2011 tarihli haberinde "Başbakan Erdoğan'ın İtalya'da doktora yapan oğlu Bilal Erdoğan, Türkiye'ye kesin dönüş yaptı" haberi yer almıştı. Söz konusu haberin yandaş medyada yer alması tartışmaları daha da alevlendirdi. Sosyal medyada bu çelişkiye dikkat çeken vatandaşlar, 'Ya havuz medyası yalan haber yapıyor ya da Bilal yalan söylüyor' tepkisinde bulundu.


 

 


Fuat Avni'den

Fuat Avni'den "Bilal Erdoğan operasyonu" iddiası!





Bilal Erdoğan Floransa'da çıktı!

Bilal Erdoğan Floransa'da çıktı!