Veli TOPRAK

AKP’nin hafta sonu yaptığı Büyük Kongre’de Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliğine seçilen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın yükselişi dikkat çekiyor.

Erdoğan'ın damadı da AKP MKYK'da

Erdoğan'ın damadı da AKP MKYK'da


Berat Albayrak (37), genç yaşta önemli görevlere geldi. 2004 yılında Erdoğan’ın büyük kızı Esra ile evlenen Berat Albayrak, 2007 yılında Çalık Grubu’nda CEO’luğa getirildi, Erdoğan-Cemaat kavgası başlayıncaya kadar bu görevde kaldı.

Geçmiş yıllarda aktif siyasette bulunmayan damat, 7 Haziran’da AKP’den İstanbul Milletvekili olarak TBMM’ye girdi. Üç ay gibi kısa süre vekillik yapan Albayrak, AKP kongresinde sarayın hazırladığı öne sürülen listede yer alarak partinin ‘en üst karar organı’ MKYK’ya girdi.

EKONOMİNİN YENİ PATRONU MU OLACAK?

AKP, şimdiye kadar ekonomi yöneten Ali Babacan, Mehmet Şimşek gibi isimleri yönetimden uzaklaştırdı. Şimdi yeni isimlere yol açıldı. İşletme mezunu olan ve bankacılık, finans konularıyla ilgilenen damadın, ‘ekonominin patronu’ olacağı konuşuluyor. Sabah Gazetesi’de köşe yazarıyken sık sık Babacan’ı eleştiren makale ve haberlere imza atıyordu. Muhtemel bir AKP hükümetinde bakan olması bekleniyor. Erdoğan’ın ‘paralel yapı’ diye Gülen grubuna karşı yürüttüğü mücadele damat açısından önemli... Çünkü Berat Albayrak, cemaat okulundan mezun... İstanbul’da Özel Fatih Erkek Lisesi’nde okudu.

YANDAŞ YAZAR BİLE DAYANAMADI

Damadın hızlı yükselişi yandaş yazarları bile isyan ettirdi. İslami kesimin genç yazarlarından, Diriliş Postası Genel Yayın Yönetmeni Hakan Albayrak “Bu mudur yani” baş yazısında AKP kongresi için dikkat çekici yorumda bulundu: “Genç-liğe verdikleri önemden bahsedip duranların ‘gençlik’ namına tek hamlesi, yazar Sadık Albayrak’ın oğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olmasından başka bir özelliğini bilmediğimiz Berat Albayrak’ı MKYK’ya sokmak oldu. Oldu olacak genel başkanlığa da getirselerdi bari Berat Albayrak’ı.”

SARAY’IN HAZIRLADIĞI LİSTEYLE MKYK’YA GİRDİ

7 Haziran’da AKP’den İstanbul Milletvekili seçilen Berat Albayrak, geçen cumartesi günü AKP’nin 5. Olağan Büyük Kongresi’nde MKYK’ya girerek dikkatleri bir anda üzerinde topladı. Albayrak’ın bu göreve seçilmesinde Erdoğan devreye girdi.

Erdoğan’ın reddettiği o mutabakat kitapçıkta!..

AKP’nin 5. Olağan Kongresi’nde dikkat çekici detaylar vardı. Onlardan biri de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın reddettiği Dolmabahçe mutabakatının kongre kitapçığına girmesiydi. Kongre için özel bastırılan Türkiye Bülteni dergisinde, ‘çözüm süreci’ için ayrı bir dosya hazırlandığı görüldü. Bu başlık altında, süreç çerçevesinde neler yapıldığı, hangi demokratik adımların atıldığı sıralandı. Bu maddelerden biri de 28 Şubat 2015 tarihli Dolmabahçe görüşmesiydi. Kitapçıkta, “Öcalan’dan PKK’ya silah bırakma çağrısı: Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu, HDP Grup başkan vekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde bir araya geldi. Önder toplantı sonrasında Öcalan’ın ‘Asgari müştereğin sağlandığı ilkelerde silahlı mücadeleyi bırakma temelinde stratejik ve tarihi kararı vermek için PKK’yı bahar aylarında olağanüstü kongreyi toplamaya davet ediyorum’ açıklamasını iletti” ifadelerine yer verildi. Kongre kitapçığında ayrıca “Demokratikleşme adımlarımız sürecek, silahlar bırakıldığında çözüm süreci ile ilgili çalışmalar devam edecek” denildi.