Foto: Depophotos


SÖZCÜ/ ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim mitingleri ve TV konuşmalarında yaptığı gaflar ile bir dönem hakkında gafları nedeniyle fıkralar bile üretilen eski Başbakan Yıldırım Akbulut’u da geçti. Davutoğlu hemen her gün yeni bir gafa imza atıyor ver hem sosyal medyada hem de siyasi rakipleri tarafından alaya alınıyor.

‘’CANLI BOMBA YAKALANDI’’


Davutoğlu önce, Suruç’ta ‘’Kendini patlatarak öldüren canlı bomba Abdurrahman Alagöz’ü yakalayarak hukuka teslim ettiklerini’’ söyledi. Ardından ellerinde canlı bombacıların listesi olduğunu ancak eylem yapmadan onları tutuklayamayacaklarını söyledi ve ‘’Türkiye hukuk devleti’’ dedi.

ARTTIRIMA GİTTİ


Davutoğlu daha sonra Ankara’da 102 kişinin hayatını kaybettiği bombalama olayıyla ilgili açıklama yaptı ve saldırının arkasında hem IŞİD hem de PKK’nın olduğunu söyledi. Bir işki gün sonra ise örgütleri arttırdı. Katıldığı bir televizyon programında, saldırının arkasında IŞİD, PKK, DHKP-C ya da Suriye rejimi olduğunu savundu.

360 DERECE


Davutoğlu’nun Türkiye’deki İslam anlayışı ile terör örgütü IŞİD’in İslam anlayışı arasında ‘’180 derece değil 360 derece fark olduğunu’’ söyledi. Bu da ayrı bir espri konusu oldu, 360 derece açı çizimleri yapıldı. Davutoğlu’na 1937 yılında Atatürk’ün yazdığı ve Kaynak yayınlarından piyasaya çıkan Geometri kitabı da PTT aracılığıyla gönderildi.

ZALİMİN YANINDA


Başbakan Davutoğlu 22 Ekim günü Ankara’daki Hak-İş Genel Kurulu’ndaki konuşmasında bir gaf daha yaptı ve “Hakkın, emeğin, adaletin konuşulduğu bu salondan dünyaya bir kez daha haykırıyorum. Nerede bir zalim varsa onun yanında olacağız ve Hz. Hüseyin’in bugünkü yürüyen öncüleri, takipçileri olmaya devam edeceğiz’’ dedi.

EŞ BULACAK


Davutoğlu önceki gün Şanlıurfa mitinginde yaptığı konuşmada da ‘’Biz bu toprakların insanlarının bereketlenmesini istiyoruz, çoğalmasını ama aynı zamanda iş güç sahibi olmasını da istiyoruz. Eş lazım dediğinizde önce annenize, babanıza gideceksiniz inşallah onlar size hayırlı bir eş bulacak. Bulamazsa bize başvuracaksınız’’ dedi. Davutoğlu’nun bu sözleri de alaya alındı. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ‘’Sayın Başbakan siyaseti bıraksın, izdivaç programlarına katılsın, daha başarılı olur’’ dedi. CHP'li Fikri Sağlar da “Yakında muta nikahı da yapar” dedi.

AKBULUT VE ÇİLLER


Eski Başbakanlardan Tansu Çiller ve Yıldırım Akbulut da gafları ile hatırlanıyor. Akbulut hakkında gafları nedeniyle fıkra kitabı bile yazılmıştı. Çiller ise “Cenab-ı Allah'ı size emanet ediyorum’’ dedi. Dönemin Azerbaycan Devlet Başkanı Haydar Aliyev’e “Haydar Ali Bey’’ diye hitap etti. İstanbul Zeytinburnu konuşmasına ‘’Sevgili Zeytinburunlular’’ diye başladı. Çekiç Güç için “Çekici güç’’ Güvenoyu için “Güvenlik oyu’’ dedi. “Trabzon’u Akdeniz’in incisi yapacağım’’ sözünü verdi. Kendisini karşılayan postacılara “Merhaba asker” diye hitap etti.