Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda  muhtarlarla buluştu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada yine çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı "Feministlerin bizim dinimizle medeniyetimizle ilgisi yok" dedi.

Ak Saray'da muhtarlara hitap eden Erodğan, Mersin'de vahşice öldürülen Özgecan Aslan'ın ardından başlayan tartışmalara da değindi.

Erdoğan "Ben kalkıyorum kadının Allah'ın erkeklere bir emaneti olduğunu söylüyorum. Bu feministler filan var ya. "Ne demek diyor kadın emanetmiş, bu hakarettir" diyor. Ya senin bizim dinimizle medeniyetimizle ilgin yok ki. Biz sevgililer sevgilisinin hitabına bakıyoruz. "Allah'ın bir emanetidir. O emanete sahip çıkın" diyor. Ve onu incitmeyin diyor.
Aslında bunların her işi böyle. Onun için yeni anayasa ve başkanlık sistemi meselesinde; ufuksuzluklarını, vizyonsuzluklarını ortaya koyuyorlar. Buradan Özgecan'ımızın annesine babasına şahsım milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten bu vahşet karşısında her babanın, annenin böyle bir vakur duruşu" diye konuştu.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü "Adeta Mehmet efendi, Türkiye'ye değil tüm insanlığa ders verdi. Fakat o dersi verirken biz de Türkiye Cumhuriyet Devleti olarak, Adalet Bakanı'yla görüşmem olacak. Sonuna kadar bu vahşilere almaları gereken en ağır cezayı almaları konusunda elimizden geleni yapacağız."