Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Srebrenitsa katliamının 20. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajda özellikle çocuklara yönelik ifadeler dikkat çekti.

20 sene önce Bosna Hersek'te Türkiye ve tüm dünyada tarifi mümkün olmayan acılar yaşandığına değinen Erdoğan, şunları kaydetti: "O gün sizler orada hangi sıkıntıları yaşadıysanız, emin olun, aynısını, üstelik de uzakta olmanın verdiği çaresizlikle, burada bizler de yüreğimizde hissettik. Acılarınızı bir nebze olsun dindirmek, yaralarınızı sarabilmek, insani ve vicdani sorumluluğumuzu yerine getirebilmek için, o günlerde Türkiye'nin nasıl seferber olduğunu yakından biliyorum. Bugün, geçmişi unutmadan, tarihten dersler alarak, benzer dramların yaşanmayacağı barış ve huzur dolu bir geleceği inşa etmekle sorumluyuz. Elbette bazı izler silinmiyor, bazı acıların telafisi olmuyor, yitirilen gencecik fidanlar geri gelmiyor. Ama bizler, dayanışmayı, paylaşmayı ve birlikte yaşamayı yücelten bir anlayışla istikbale bakmalı, umudu diri tutmalıyız." dedi.

Bosna'da yaşanan acının , çekilen çilelerin, dünyanın başka hiçbir coğrafyasında ve hiçbir zaman yeniden yaşanmamasını dileyen Erdoğan mesajında "Temennimiz ve duamız, bugün Suriye'nin, Irak'ın, Yemen'in, Filistin'in, Mısır'ın, Libya'nın, Afganistan'ın, Somali'nin, Afrika'nın çocuklarının yaşadığı dramların da son bulmasıdır"  ifadelerine yer verdi.

ÇOCUKLARIN UÇURTMA UÇURDUĞU

Erdoğan mesajını "Biz sahilde uçurtma uçuran, annesinin kucağında uyuyan, arkadaşlarıyla oyun oynayan çocukların öldürülmediği bir dünya hayal ediyoruz. Kuşkusuz bu noktada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ülkeleri ile uluslararası ve bölgesel güçlere büyük sorumluluklar düşüyor" şeklinde bitirdi.

BERKİN ELVAN GÖNDERMESİ

Cumhurbaşkanı'nın mesajının yayımlanması sosyal medyada da geniş yankı buldu. Bosna'daki acıya ilişkin Erdoğan'ın görüşlerini paylaşan vatandaşlar, Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeği ile yaşamını yitiren Berkin Elvanlı da göndermede bulundular.

2 lise öğrencisine Erdoğan'a hakaretten ceza

2 lise öğrencisine Erdoğan'a hakaretten ceza