Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler nedeni ile Mayıs ayında katılacağı açılış ve programları erteleme kararı aldığı ancak geçen hafta bu kararını değiştirdiği öğrenildi. Son anketleri inceleyen ve AKP'nin oy oranından memnun olmayan Erdoğan'ın, katılacağı 35 ayrı programın miting havasında gerçekleştirileceği belirtildi.

ANKA’nın edindiği bilgilere göre; Başbakan Davutoğlu seçim gezileri kapsamında başta büyükşehirler olmak üzere toplamda 55 ilde mitting yapacak, bazı illere ise iki kez gidecek.

Davutoğlu AKP mitinglerinde vatandaşlara seslenecek, Cumhurbaşkanı Erdoğan da aldığı karar gereği Mayıs ayı içerisindeki bazı program ve açılışlarını iptal edilecekti. Ancak Erdoğan’ın son anda karar değiştirdiği ve Mayıs ayı boyunca Almanya da dahil 35 ayrı program ve açılışa katılma kararı aldığı öğrenildi.

AKP kulislerinden edinilen bilgilere göre, Erdoğan Mayıs ayı boyunca programlara katılmayacağını Başbakan Davutoğlu’na da iletti. Erdoğan'ın bu kararından kısa bir süre sonra ise ertelemeyi planladığı 35 program ve açılışa katılma kararı aldığı iddia edildi. Erdoğan'ın kararını değiştirmesine neden olan durumun gerekçesi ise AKP’nin oy kaybetmesi olarak gösterildi. AKPnin değişik şirketlere yaptırdığı son seçim anketlerini inceleyen ve iktidar partisinin oy oranlarından memnun olmayan Erdoğan Mayıs ayı boyunca programlara katılmaya karar verdi.

-ALMANYA’DA GENÇLERLE BULUŞACAK

Bu arada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde Almanya’da gerçekleşecek “gençlerle buluşma programına” katılma kararını da söz konusu anket sonuçlarına göre aldığı belirtildi.

-BAŞKANLIĞA DESTEK YÜZDE 26-

Son yapılan anketlere göre, çözüm sürecinin ve İmralı’dan gelen taleplerin tabanda rahatsızlık yarattığı, AKP seçmeninin çözüm sürecinin devam etmesinde kararsız kaldığı savunuldu. Ankette seçmene “başkanlık sisteminin” de sorulduğu ancak, yüzde 26 oranındaki seçmenin başkanlık sistemine sıcak baktığı, ankete katılan yüzde 34 oranındaki seçmenin başkanlık sistemini istemediği, yüzde 40 oranındaki seçmenin ise kararsız kaldığı ya da başkanlık sistemini bilmediği verilerinin ortaya çıktığı belirtildi. “7 Haziran’da oyunuzu kime vereceksiniz?” sorularının da sorulduğu son ankette; AKP’nin Doğu ve Güneydoğu illerinde oy oranlarını 4 puan, İç Anadolu Bölgesi’nde 3 puan, Karadeniz’de 1, İstanbul’da 3 ve diğer bölgelerdi ise ortalama 1.5 puan düşürdüğü ifade edildi. Türkiye genelinde ise oy oranlarının son anketlerde düştüğü belirtildi. AKP’nin Mart ayında yaptırdığı anket sonuçlarında yüzde 48-49 bandında geldiği, Nisan ayında yaptırdığı anketlerde ise yüzde 42-43 oranına kadar düştüğü bildirildi.