SÖZCÜ / ANKARA

CHP İstanbul milletvekili İhsan Özkes, partisinden istifa etti. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise ''İhsan Hoca'nın istifasını işleme koymuyorum. Bu aile içi bir meselemizdir, aile içinde çözeriz'' dedi. CHP kurmayları, Özkes’in istifasını geri alması için çaba gösteriyor.

Emekli müftü Özkes, CHP’den istifasını twitter aracılığıyla duyurdu ve ‘’Gerekçesini açıklamayacağım, daha sonra gerekirse açıklama yapacağım. Ama şu anda birşey söylemek istemiyorum" dedi.

İŞLEME KONULMADI

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise, ''İhsan Hoca'nın istifasını işleme koymuyorum. Bu aile içi bir meselemizdir. Bunu da aile içinde çözeriz. İşleme koymuyorum'' dedi.

Özkes, başka bir partiye geçmezse, TBMM'nin yeni döneminin ilk bağımsız milletvekili olacak. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti 258, CHP 132, MHP ve HDP ise 80'er milletvekili çıkarmıştı. Özkes'in istifasıyla CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı da 131'e düştü.

İhsan Özkes istifa etti

İhsan Özkes istifa etti


Özkes'in siyasetteki yıldızı Gezi olayları ve 17-25 Aralık operasyonu sonrası parlamıştı. Özkes, TBMM kürsüsüne çıkarak, hadis ve ayetlerle rüşvetin İslam dininde haram olduğunu anlatmıştı. Özkes, TBMM kürsüsünden Diyanet'e bağlı imamların IŞİD'e verdikleri desteği de eleştirmişti.

ÜSKÜDAR ADAYI

Özkes 30 Mart 2014 seçimlerinde İstanbul-Üsküdar Belediye Başkan adayı olmuş ve seçimleri çok az farkla kaybetmişti. Özkes, oyların sayımında usulsüzlükler olduğunu iddia etmiş ve CHP İstanbul il Örgütü'nün kendisini yalnız bıraktığını söyleyerek, sitem etmişti. Özkes, CHP’nin son kurultayında PM'ye en çok oyu alarak seçilmişti.