Suriye'de kafa kesen dinci terör örgütü IŞİD'in, Şanlıurfa Suruç'ta patlattığı bomba, istihbarat zafiyetini yeniden gündeme getirdi.  31 kişinin ölümüne neden olan (Canlı bombanın cesediyle 32)  hain saldırısıyla birlikte Milli İstihbarat Teşkilatı'nın son yıllardaki 'performansı' yeniden gündeme geldi.

GÖREV SÜRESİ BOYUNCA TERÖR OLAYLARI TAVAN YAPTI!

Hakan Fidan'ın 5 yıllık görev süresi boyunca Türkiye'deki "dinci" terör saldırılarındaki artış da dikkat çekti. 2013'teki 52 kişinin yaşamını yitirdiği Reyhanlı'daki bombalı saldırı "Cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırısı" olarak kayıtlara geçti.

Yine Fidan'ın MİT Müsteşarlığı koltuğunda oturduğu 20 Mart 2014 tarihinde de IŞİD teröristleri 2 güvenlik görevmizi şehit etmiş, bir vatandaşımızı da hunnarca öldürmüştü.

Kadıköy'de 3 bomba bulundu!

Kadıköy'de 3 bomba bulundu!


HAKAN FİDAN GÖREVDEN ALINACAK MI?

Hakan Fidan'ın yönetimindeki MİT'e son tepki CHP'li Tacettin Bayır'dan geldi. Bayır, Suruç katliamının ardından Başbakan Davutoğlu'na 'MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı görevden alacak mısınız?' diye sordu.

Tacettin Bayır’ın soru önergesinin tam metni şöyle;

“MİT’in görevi Türkiye Cumhuriyetinin; ülkesi ve milleti İle bütünlüğüne, varlığına, bağımsızlığına ve güvenliğine, Anayasal düzenine ve milli gücünü meydana getiren bütün unsurlarına karşı içten ve dıştan yöneltilen mevcut ve muhtemel faaliyetler hakkında milli güvenlik istihbaratını devlet çapında oluşturmaktır.

Oysaki aşağıdaki yaşanan katliamlara bakıldığında işin başındaki şahsın görevinin sorumluluğunu yerine getirmediği görülmüştür.
Roboski Katliamı: 34 kişi hayatını kaybetti. (28 Aralık 2011)

Cilvegözü Sınır Kapısı’nda patlama: 13 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı (11 Şubat 2013)

Reyhanlı Saldırısı: 53 kişi hayatını kaybetti (11 Mayıs 2013)

Niğde Saldırısı: 3 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı (20 Mart. 2014)

Suruç Katliamı : 31 kişi hayatını kaybetti, 100′ün üzerinde yaralı ( ölü ve yaralı sayısı 20 Temmuz 2015 tarihli olup, sayının artmasından endişe edilmektedir)

Aşağıdaki sorumun Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.
Yukarıdaki katliamların yaşandığı dönemlerde görevde olan, MİT müsteşarınız Hakan Fidan’ın istihbarat görevini layıkıyla yerine getirdiğini düşünüyor musunuz? Düşünmüyorsanız ne zaman görevden alacaksınız?”

Siyasette Suruç kavgası!

Siyasette Suruç kavgası!


AKP'Lİ MÜSTEŞAR!

7 Haziran seçimleri öncesi MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın AKP'den milletvekili olabilmek için görevinden istifa etmesi çok konuşulmuştu. Davutoğlu'nun Fidan isteği, Erdoğan'a takılmış, Cumhurbaşkanı'nın olmazı sonucu görevine geri dönmüştü.

Türkiye'deki IŞİD saldırılarının bilançosu

Türkiye'deki IŞİD saldırılarının bilançosu