Foto: DHA


Hakkari Dağlıca bölgesinde yürütülen operasyonlarda askerler ile PKK'lı teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada  Tankçı Yarbay İhsan Ejdar, Jandarma Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu, Astsubay Kıdemli Çavuş Samet Çakır ve Üsteğmen Ünal Darboğaz şehit düştü.

TSK'DAN İLK AÇIKLAMA

Acı haberi TSK resmi internet sitesinden duyurdu. Açıklamada "7 Ekim 2015 tarihinde, Dağlıca bölgesi ve civarında yürütülmekte olan operasyonda meydana gelen çatışmalar esnasında üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş; biri ağır olmak üzere altı kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Söz konusu operasyonda şu ana kadar 17 terörist etkisiz hale getirilmiş olup çatışmalar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz." denildi.

4'ÜNCÜ ŞEHİT HABERİ SABAH SAATLERİNDE GELDİ

Genelkurmay Başkanlığı, 17 Ekim'de Dağlıca bölgesi ve civarında gerçekleştirilen operasyonda meydana gelen çatışmalar esnasında ağır yaralanan bir askerin daha şehit olduğunu bildirdi.

ŞEHİT YARBAYIN BABAEVİNE ATEŞ DÜŞTÜ


Hakkari’de terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit düşen Tankçı Yarbay İhsan Ejdar’ın (43) Amasya’da bulunan babaevine ateş düştü.

Çıkan çatışmada şehit düşen Amasyalı Tankçı Yarbay İhsan Ejdar'ın baba ocağına da ateş düştü.

Askeri yetkililer, Ejdar’ın şehit düştüğü haberini Amasya’nın Merzifon ilçesinde bulunan babaevine haber verdi. Acı haberi alan şehidin annesi Fehmiye Ejdar (63) ve yakınları sinir krizleri geçirdi.

Evli ve bir çocuk babası olan Ejdar’ın cenazesinin ise nereye defnedileceği netlik kazanmadı.

BİR ACI DA ESKİŞEHİR'DE

Jandarma Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu'nun şehadet haberi ise Eskişehir'deki babaevini yasa boğdu.
Evli 2 çocuk babası Jandarma Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu'nun şehit haberini Çankaya Mahallesi Şehit Mustafa Yılmaz Sokak'ta oturan babası Yakup Topsakaloğlu ile annesi Vasfiye Topsakaloğlu'na eve gelen askeri yetkililer verdi.  Topsakaloğlu'nun cenazesinin yarın Eskişehir'de toprağa verilmesi bekleniyor.

YAKINDA EVLENECEKTİ!

28 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş Samet Çakır'ın acı haberi ise İzmir'in Bornova ilçesindeki evine gitti.

Samet Çakır'ın nişanlı olduğu ve yakın zamanda düğün yapacağı öğrenildi. Hakkari'de 1 yıldır görev yapan şehit Çakır'ın memleketi Trabzon'da Gülbahar Hatun Camii'nde toprağa verileceği belirtildi.

Kılıçdaroğlu şehitler için başsağlığı mesajı yayımladı!

Kılıçdaroğlu şehitler için başsağlığı mesajı yayımladı!



Dağlıca'da dev operasyon

Dağlıca'da dev operasyon