Kamil ELİBOL/SÖZCÜ
MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta doğu-güneydoğudan gelen 61 kanaat önderi ile Saray’da yaptığı görüşmeye ilişkin önemli iddialarda bulundu.

AKP İÇİN OY İSTEDİ

Erdoğan’ın; Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van’dan davet edilen kanaat önderlerinden AKP dışında başka bir partiye oy vermemelerini ve AKP’nin tek başına iktidara gelmesi için destek vermelerini istediğini öne süren Halaçoğlu şöyle konuştu:

“Kaçak Saray’da yapılan kabule ilişkin bize önemli bilgiler ulaştı. Erdoğan’ın kabulde Cumhurbaşkanı gibi değil de AKP Genel Başkanı gibi hareket etmesi MHP’nin koalisyon sürecinde dile getirdiği 4 şarttan biri olan ‘Cumhurbaşkanı Anayasal sınırlara çekilsin’ koşulunun ne kadar haklı olduğunu ortaya koydu.

İSTİKRAR VURGUSU

Cumhurbaşkanı, kanaat önderlerine ‘1 Kasım seçimlerinde AKP dışında başka bir partiye oy verdirtmeyin. Seçimlerde AKP’yi destekleyin. İstikrar için AKP’yi tek başına iktidara getirin. 7 Haziran’da sandıktan tek başına iktidar çıkmadı. Koalisyon görüşmelerinde sonuç alınamadığı için hükümet kurulamadı. Bu yüzden ekonomi kötüye gitti’ demiş”

PKK’YA TAVİZ VERDİK İTİRAFI

MHP eski Grup Başkanvekili olan Halaçoğlu, Erdoğan’ın toplantıda çözüm sürecinde PKK’ya çok taviz ve özgürlükler verdiklerini itiraf ettiğini de iddia ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yaklaşık 10,5 saat süren toplantıda Cumhurbaşkanı ‘Örgüt kendilerine verdiğimiz bu tavizleri suiistimal etti. Artık tavizler bitti. Terörle mücadelede operasyonlar kesintisiz ve kararlılıkla devam edecek’ ifadelerini kullanmış. Cumhurbaşkanı artan terörle birlikte Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin vurguladığı çizgiye gelmiş oldu.

GÜVENLİĞİNİZİ SAĞLARIZ

İçişleri Bakanı Selami Altınok ve Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu’nun da hazır bulunduğu kabulde Erdoğan kanaat önderlerine, ‘Bölgenin terörden kurtulması için devlet olarak her şeyi yapacağız. Sizlerin ve terörle mücadeleye destek veren herkesin can ve mal güvenliğini sağlayacağız. Bu konuda endişeniz olmasın’ vurgusu yapmış. Onlara AKP’yi tek başına iktidara taşımaları karşılığında koruma güvenliği vermiş”

 
TERÖRLE MÜCADELE

20 Ekim’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen kabule ilişkin Saray’dan yapılan resmi açıklamada Erdoğan’ın terörle mücadele konusu başta olmak üzere bölge sorunlarına ilişkin bir konuşma yaptığı ifade edilmişti. Aynı açıklamada, konukların da bölgedeki duruma ilişkin tespit ve görüşlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaştığına dikkat çekilmişti.