SÖZCÜ/ANKARA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, hükümet kurma sürecinin halen başlamamış olmasını eleştirdi ve MHP'yi "AKP'nin içinde olan bir aritmetiğe Türkiye'yi mahkum etmekle" suçladı.

Bülent Arınç'tan Yusuf Halaçoğlu eleştirisi

Bülent Arınç'tan Yusuf Halaçoğlu eleştirisi


İhsan Özkes'ten Halaçoğlu'na

İhsan Özkes'ten Halaçoğlu'na "tövbe et" çağrısı

Koç düzenlediği basın toplantısında, seçimlerin üzerniden 31 gün geçmesine karşın hükümeti kurma çalışmalarının başlamadığına işaret etti. Koç, bir an önce tablonun şekillenmesi gerektiğini belirterek, Türkiye'nin bir çözüm bulmak zorunda olduğunu vurguladı. ''Kim iktidar kim muhalefet belli değil'' diyen Koç, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun "Dinsiz" suçlaması ile ilgili de şunları söyledi:

''Aslında altında kalkamayacakları çok ağır sözler söyleyebilirim. ama siyaseti o boyutta tutmak istemiyoruz. Hakkımız baki. Eğer bir özür mekanizması geliştirmez, söylenenlerin bir sıkıntı anında istemeden ifade edildiğini ortaya koymazlarsa o zaman milyonlarca inancına bağlı, namusuyla yaşayan tüm o insanlara yapılan hakaretin sorumlusuna her alanda hak ettiği cevabı en ağırından verebilecek noktadayız. Ama bugün siyaset karşılıklı polemik istemiyor. herkes aklını başına toplasın, haddini de bilsin''