Suruç'ta IŞİD bombasıyla 31 vatandaşımızın haince öldürülmesiyle başlayan süreç, bölücü örgüt PKK'nın asker ve polisimizi hedef almasıyla devam etti. 3 polis ve 1 askerimiz PKK tarafından kalleşçe şehit edildi.

Tüm bu gelişmeler üzerine harekete geçen Hükümet, PKK'yı Irak'ta, IŞİD'i ise Suriye'de vurdu. Yurt içinde de birçok ilde terör operasyonu düzenlendi ve yüzlerce kişi gözaltına alındı.

Yaşananlar vatandaşların da sinirlerini iyiden iyiye gerdi. Emniyet güçleri olası bir provokasyona karşı alarm durumuna geçti. Bunun son örneği Bursa'da yaşandı.

Hükümet yok ama var, var ama yok!

Hükümet yok ama var, var ama yok!


HDP Bursa İl  Örgütü, parti üyelerinin de aralarında bulunduğu kişilerin gözaltına alınmasını, basın açıklaması ile protesto etti. Basın açıklaması yapan grubu korumak için sivil polisler çember oluşturdu. Açıklama sırasında tepki gösteren bir kişi çevrede güvenlik önlemi alan polis tarafından uzaklaştırıldı, Basın açıklamasından sonra grup dağıldı.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Bursa'da polis tarafından dün, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne (YDG-H) yönelik yapılan operasyonda 10 kişi gözaltına alınmıştı. Devam eden operasyonlar kapsamında bu sayı 17'ye yükseldi.

HDP'den flaş açıklama

HDP'den flaş açıklama