Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'da toplu açılış ve temel atma töreni adı altında yaptığı seçim mitinginde yine çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Muhalefete yine "din üzerinden" yüklenen ve AKP'ye oy isteyen Erdoğan, Gülen cemaatine de sert sözlerle yüklendi. Erdoğan Gülen cemaati mensuplarına yönelik "Şimdi imamlar kaçıyor. İmam mihrabı terk eder mi? Ama bunlarınki kaçıyor. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar sonuna kadar kovalayacağız." diye konuştu.

"İmamlar kaçıyor"

Hacı Bektaş-ı Veli'nin "Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız" şeklindeki sözünü hatırlatan Erdoğan, daha sonra rabia işareti yaparak, "Rabiamızda ne var? Tek millet. Tek milletin içinde ne var? Türkü var, Kürdü var, Arabı var, Lazı var, Gürcü var, Abhaza var, Boşnakı var, Arnavutu var, aklınıza kim gelirse, hepsi tek millet. Tek bayrak. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır, hilal bağımsızlığımızın ifadesidir, yıldız şehidimizdir. Tek vatan. 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Burada ameliyat yaptırmayız. Kim buna yönelirse karşısında bizi bulur, Silahlı Kuvvetlerimizi bulur, polisimizi bulur, hepsinden öte milletimizi bulur. Tek devlet.. Çıkmış paralel devlet. Ne demiştim hatırlayın, 'İnlerine gireceğiz' demiştim. Girdik mi? Şimdi imamlar kaçıyor. İmam mihrabı terk eder mi? Ama bunlarınki kaçıyor. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar sonuna kadar kovalayacağız. Yerleri belli zaten. Hazır... Onlar kaçacak, biz kovalayacağız çünkü bu milleti bölenlerle, bu ümmeti bölenlerle mücadelemiz evelallah devam edecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra katılımcılarla "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının sözlerini söyleyerek konuşmasını tamamladı.



PROTOKOL TAM KARDO

Törene, Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de katıldı.

KPSS OPERASYONUNU İŞARET  ETTİ

Erdoğan "İmamlar kaçıyor" diye sabah saatlerinde gerçekleştirilen KPSS operasyonunu işaret etmesi dikkat çekti. Savcılık tarafından yapılan açıklamada haklarında gözaltı kararı çıkarılan 44 kişiden 19'unun 'firar ettiği' açıklanmıştı.

KPSS dalgasının arkasında Fuat Avni'yi deşifre planı çıktı!

KPSS dalgasının arkasında Fuat Avni'yi deşifre planı çıktı!