Sosyal medyada yayılan iddiaya göre, “3 dev ağaç, manzarayı kapattığı” için Mado tarafından kestirildi... Ancak şirket bu iddiayı yalanladı, “Ağaçları belediye yolu genişletmek için kesti” açıklamasını yaptı. Belediye sessiz.

Mado’nun önündeki ağaçları da kestiler


İstanbul Emirgan’daki Mado’nun önünde bulunan üç ağacın ’kafenin manzarasını kapatıyor’ diye kesildiği iddiası sosyal medyayı karıştırdı. Ağaçları kesen işçilerin üzerindeki kıyafetlerde de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ismi olduğu görüldü. Oda Tv’nin haberine göre, işletmenin hem Twitter hesabından hem de işletmeci tarafından iddia yalanlandı ve ağaç kesiminin kendileriyle alakalı olmadığı açıklandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden ise herhangi bir açıklama yapılmadı.


SAHİL GENİŞLETME ÇALIŞMASI YAPILMIŞ


Konuyla ilgili olarak internet sitelerine açıklama yapan Emirgan Mado’nun yöneticileri, “Bu ağacı sabah saatlerinde Büyükşehir Belediyesi görevlileri kesti. Bizimle kesinlikle alakası yok. Zaten manzaramızı da kapatmıyor. Bizim 3. ve 4. kattan gayet güzel manzaramız var, ağaçlar buna engel değil. Belediye görevlileri ’çürümüş olduğu için’ kestiklerini belirttiler” dedi. Yine işletmenin Twitter hesabından (madoemirgan) ağaçların belediye tarafından kesildiği şöyle açıklandı: “Manzaramız ağaçlarla daha güzeldir! Ağaç kesiminin işletmemizle hiçbir alakası yoktur. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından sahil genişletme çalışması yapımı sırasında Mado Emirgan’nın önünden ağaç kesilmiştir! Tamamen sahil genişletme çalışması için belediye tarafından kesilmiştir. ”