Kemal Kılıçdaroğlu, NTV televizyonunda kaltıldığı canlı yayında seçim öncesi gündemi değerlendirirken, İhsan Özkes'in Ak Saray'daki resepsiyondan sonra paylaştığı mesajları hakkında da konuştu. Kılıçdaroğlu kendisine yöneltilen, "İhsan Özkes dün resepsiyona katılmıştı. Sonra bazı mesajları oldu. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna şöyle cevap verdi;



İhsan Özkes Erdoğan için ne demişti?

İhsan Özkes Erdoğan için ne demişti?


Ben Abuzer Gaffar’dan yanayım. Makamı Adıyaman’dadır, Müslüman olan ilk 10 kişiden biridir. Kendisine saray yaptıran, Muaviye’ye şunu söylemiştir “eğer bu sarayı halktan topladığın vergiyle yaptıysan haksızlıktır. Kendi paranla yaptırdıysan haramdır” demiştir. Ben inançlı bir insanım. İsrafın haram olduğuna inanan birisiyim. Sayın Özkes ne düşünür onu bilmem. Her kuruşun hesabını topluma vermeyen bir kişinin de siyaset yapmaması gerektiğine inanan birisidir.

"İNANCIMI HİÇ BİR ZAMAN MALZEME ETMEDİM"

İnancımı hiçbir zaman siyasete malzeme etmedim. Malzeme edilmesine de karşı çıktım. Ama vatandaşın devlete ödediği her kuruş verginin hizmet olarak dönmesi gerektiğine inanan birisiyim. Kendim de mütevazı yaşadım. Aldığım para hep bana yetti. Benim kazancım aldığım para, sayın Erdoğan’dan daha fazlaydı. Şimdi benim de onun da mal varlığı da belli. Kazandığım her şeyi benim alın terimle kazandığım şeydi.  Çok araştırdılar, bir şey bulabilir miyiz diye. Bulamazlar.

Ben din adamlarının, siyasete giren din adamlarının, belli bir tutarlılık içinde hareket etmelerini hep istemişimdir. İsrafa karşı çıkmalıdırlar.



CHP'den İhsan Özkes'e tepki

CHP'den İhsan Özkes'e tepki


SAYIN ÖZKES’İN TAVRINI SİZ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

Bizdeyken benim düşündüğüm gibi düşünüyordu.

NE OLDU SONRA?

Onu bilemem, Sayın Özkes’e soracaksınız.