CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi'nde bir açıklama yapıyor. Kılıçdaroğlu, Suriye'de yaşanan uçak düşürme konusunda hükümeti çok sert eleştirdi. CHP Lideri, Ağustos ayında hükümete Suriye konusunda bir rapor gönderdiklerini ancak raporun dikkate alınmadığını açıkladı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Bilali Habeşi Türbesi'ne gidecektik, Süleyman Şah Türbesini kaçırdık; Şam'a gidecektik, 2 milyon Suriyeli geldi. 'Orta Doğu bataklığına ülkeyi sokmayın' dedik, dinletemedik. Türkiye'yi kişisel hırslarla terör ithal eden ülke konumuna getirdiler" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerinden satırbaşları...

2012'de Sayın Erdoğan 'en kısa sürede Şam'a gideceğiz' diyordu, buyrun gidin. 'Şam'a kadar gideceğiz diyorlardı' ne oldu, 2 milyon Suriyeli geldi.

Bilal Habeşi Türbesi'ne gidecektik, Süleymah Şah Türbesi'ni kaçırdık.

Sonuçta ne oldu Türkiye terör ithal eden bir ülke haline geldi. Bir ülke böyle mi yönetilir? Kişisel hırslarla ülke mi yöneteceksiniz?

Bu da yetmedi TIR'larla silah gönderdiler. Yapmayın etmeyin dedik. Biz silah göndermiyoruz insani yardım gönderiyoruz dediler. Sonunda belgeler çıktı ortaya.

Davutoğlu 'MİT TIR'larına operasyon yapanlar bu katliamdan sorumludurlar' diyor. Bu bir itiraftır. Devlet yönetiminde vatandaşa yalan söylemek var mıdır?

Şimdiki Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Vallahi de billahi de o silahlar Türkmenlere gitmiyordu. Bizim Bayır Bucak Türkmenleri ile ilişkilerimiz var. Silahlar oraya gitmedi' diyordu.

Sınırdan TIR'larla geçen silahlar nereye gitti, cevabını bekliyoruz. Zamanında Türkiye'de uluslararası konferans toplayın dedik dinlemediler.

Bir tek gerçek var; Türkiye'nin Suriye politikası çökmüştür. 'Esad'sız çözüm' tamamen çöktü. Bu süreçte en büyük zararı gören oradaki Türkmenlerdir.

Kanayan bir Ortadoğu tüm dünyayı etkiliyor.

Devlet yönetiminde akıl ve tutarlılık gerekir, iki başlı yönetim olmaz.