Mardin'in Dargeçit ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Dargeçit İlçe Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy ile 3 polis memuru şehit düştü.

Dargeçit'in girişindeki Bahçeci Mahallesi'nde bulunan ve inşaatı süren Mardin Artuklu Üniversitesi Dargeçit Meslek Yüksek Okulu'nda çıkan yangına müdahale eden itfaiyenin rahat çalışması ve çevre güvenliği sağlamak için giden polislerin bulunduğu zırhlı aracının geçişi sırasında, teröristlerin yola önceden döşedikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi.

Patlamayla birlikte havaya fırlayan zırhlı araçta bulunan Dargeçit İlçe Emniyet Amiri evli ve 2 çocuk babası 45 yaşındaki İbrahim Halil Aksoy, polis memurları 29 yaşındaki  Akif Hatunoğlu, 31 yaşındaki Mehmet Hüseyin Balta ve 22 yaşındaki Ahmet Akalın şehit oldu.

Şanlıurfalı olan Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy'un evli ve 2 çocuk babası, Osmaniyeli olan polis Akif Hatunoğlu'nun evli ve 1 çocuk babası, Diyarbakırlı olan Mehmet Hüseyin Balta'nın evli ve 2 çocuk babası ve Konyalı olan Ahmet Akalın'ın da bekar ve bir yıllık polis olduğu belirtildi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Mardin Valiliği, Dargeçit İlçesi'nde 4 polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Dargeçit ilçemizde yapımı devam eden bir okul binasında Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarınca çıkarıldığı düşünülen yangına müdahale eden itfaiye ekibine yardımcı olmak ve çevre güvenliğini sağlamak amacıyla olay yerine intikal halinde olan zırhlı polis aracımızın geçişi esnasında 03.09.2015 günü saat 06.50 sıralarında BTÖ mensuplarınca daha önceden yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 polis memurumuz şehit olmuştur. Alçakça ve haince gerçekleştirilen, bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Cenabı Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz."

"SİZİN İÇİN ŞEHİT OLMAYA DEVAM EDERİZ"

Şehit polislerden Akif Hatunoğlu, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında şehit olan güvenlik güçleri için iki kez sayfasını kapattığı görüldü. Hatunoğlu, 6 Ocak günü yaptığı paylaşımda ise, "Sessiz olun... Polisler şehit oluyor... Vicdanı olmayanlar, huzur içinde uyumaya devam edin. Siz bilmezsiniz ama bizler sizin için şehit olmaya devam ederiz" diye yazdığı görüldü.



ŞEHİT POLİSİN 5 AY ÖNCE NİŞANLANDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Mardin'in Dargeçit ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polislerden Ahmet Akalın'ın Konya'nın Doğanhisar ilçesindeki baba evine ateş düştü.



Şehidin, Deştiğin Mahallesi'ndeki baba evine acı haber, 112 Acil Servis ekipleri eşliğinde gelen Kaymakam Mehmet Çamlıca ve askeri yetkililerce verildi. Oğullarının şehit olduğunu duyan anne Kamile Akalın, büyük acı yaşadı.

Kaymakam Mehmet Çamlıca, Doğanhisar Belediye Başkanı Abdullah Koç, İlçe Emniyet Amiri Hasan Çerez, İlçe Müftüsü Bilal Kadı ve mahalle sakinleri, şehidin yakınlarına taziyelerini iletti.

Kız kardeşinin de polis olduğu öğrenilen şehit Akalın'ın yaklaşık 5 ay önce nişanlandığı, şehit düştüğü Mardin'in ilk görev yeri olduğu belirtildi. Şehidin amcasının oğlu Metin Akalın'ın da askerlik görevini yaptığı Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 1992 yılında şehit düştüğü öğrenildi.

Doğanhisarlı olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Dursun Taştiken (27) de 14 Ağustos'ta Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olmuş, cenazesi ertesi gün memleketinde toprağa verilmişti.