Kamil ELİBOL / ANKARA

Genel Başkanlığa aday olan; Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın’ın en az 600 imza ile Genel Merkez’e kurultayın toplanması için başvuru yapacağı öğrenildi.

Foto: CİHAN -Devlet Bahçeli muhaliflerle ilgili bir değerlendirme yapmadı


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonrası ikinci kez topladığı Merkez Yönetim Kurulu toplantısında muhaliflerle ilgili bir değerlendirme yapmadı. MHP’nin önümüzdeki süreçte izleyeceği yol haritasını 6 ana başlıkta anlatan Bahçeli’nin ülke genelinde düzenleyeceği genişletilmiş il divan toplantıları ile tabandaki tansiyonu düşürmeyi planladığı bildirildi.

HUKUKİ GÖRÜŞ


Parti kulislerinde, muhalif adaylara tüzük kurultayı için imza ve vekaletname veren delegelerin bağlı oldukları teşkilatlar için, yaptırım uygulanacağı da konuşuluyor. Cemil Çiçek’in Meclis Başkanlığı döneminde kurulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda MHP’nin “uzmanı” olarak görevlendirilen Anayasa Profesörü Hasan Tunç’un teşkilat “fesihleriyle” ilgili yayınladığı bir makalenin bu yönüyle mercek altına alındığı bildirildi.

Sahaya inen muhalif adayların 15 gün içerisinde 500 delege imzasına ulaşması Genel Merkez yönetiminin “Yeterli imzayı toplayamazlar” tezini de çürütmüş oldu. Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın’ın toplanacak olağanüstü tüzük kurultayında Divan başkanlığını ele geçirmek amacıyla 600’ün üzerinde delege imzasını hedeflediği belirtiliyor.