Türkiye'de terör olaylarının yeniden başladığı 7 Temmuz 2015 gününden itibaren gerçekleştirilen yüzlerce saldırıda 33 asker ve polisimiz şehit düştü. Suruç'taki bombalı saldırıya kurban giden 32 vatandaşımızın yanı sıra birçok kişi de hayatını kaybetti. Yaklaşık bir aylık süreçte yüzlerce kamu görevlisi ve vatandaş da çeşitli yerlerinden yaralandı. Onlarca araç ve işyeri ateşe verildi. Petrol boruları patlatıldı, İstanbul gibi metropollerde bölücüler bombalı eylemler gerçekleştirdi. Kısacası Türkiye son bir aydır alev alev yanan bir kaosun içine düştü.

MİT NE İŞ YAPIYOR?

Tüm bu kaosun ortasında kalan Türkiye'de; Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) başta olmak üzere istihbarat örgütlerinin zafiyeti yeniden gündeme geldi. PKK'lısı, DHKP-C'lisi, IŞİD'lisi birçok örgüt kent merkezlerinde bombalı eylem yaparken istihbaratın 'sağlanamaması' akıllarda soru işaretlerine neden oldu.

İŞTE O SORU İŞARETLERİNDEN BAZILARI!

Dün yaşanan saldırılarda ortaya çıkan sonuçlar vatandaşları isyan ettirdi. Örneğin; İstinye'deki ABD Başkonsolosluğu'na saldıran teröristin aylar öncesinde cezaevinde çıktığı, sağlık sorunlarının olduğu ve isminin "muhtemel saldırıda kullanılacak isimler" arasında bulunduğu öğrenildi. Bu bilginin MİT tarafından; "Emniyet gibi gerekli birimlerle neden paylaşılmadığı?", paylaşıldıysa da "Niçin önlem alınmadığı?" gibi sorular kafaları karıştırdı.

SULTANBEYLİ'YE YÜZLERCE KİLO TNT NASIL GETİRİLDİ?

Sultanbeyli'deki polis merkezine yönelik bombalı saldırı ile ilgili ortaya çıkan detaylar da istihbarat zafiyetini gözler önüne serdi. TNT olduğu belirlenen yüzlerce kilo patlayıcının nasıl olup da İstanbul'a sokulduğu ve polis merkezinin önüne getirildiği de MİT'in karnesine eksi puan olarak yazılan cevapsız sorulardan oldu.

GECE BOMBA GÜNDÜZ PUSU!

Yine Sultanbeyli'deki karakol önünde yaşanan çatışmada vatandaşları isyan ettirdi. Saatler önce bombalı saldırının gerçekleştirildiği bir bölgede; çevre güvenliği alınmadan yüzlerce polisin ateş çemberinin içine atılması ve sonuçta bir polis müdürünün, deyim yerindeyse "göz göre göre şehit verilmesi" ekranları başından gelişmeleri izleyen vatandaşları bile bezdirdi.

AKP'Lİ MİT BAŞKANI

MİT'in başında 6'ıncı yılına giren Hakan Fidan'ın ismi hep 'zafiyetlerle' ve 'skandallarla' anıldı. Hakan Fidan son olarak geçtiğimiz Şubat ayında AKP'den milletvekili seçilebilmek için görevinden istifa etmiş, Cumhurbaşkanı'nın tepkisi üzerine kararından vazgeçerek yeniden görevine dönmüştü. Hakan Fidan'ın görev süresi boyunca "Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldrısı" olarak kayıtlara geçen 52 vatandaşın yaşamını yitirdiği Reyhanlı saldırısı başta olmak üzere birçok terör saldırısı meydana geldi.

Türkiye ateşler içinde!..

Türkiye ateşler içinde!..



10 Ağustos terör bilançosu

10 Ağustos terör bilançosu




"Türkiye'de durum kontrolden çıkıyor"