Kamil ELİBOL

Çözüm sürecinin bitmesiyle Doğu’yu yangın yerine çeviren PKK’nın büyük kentlere saldırılar düzenleyeceği ortaya çıktı. Eylem planı görevi ise Bahoz Erdal kod adlı terörist Fehman Hüseyin’e verildi



Bölücü terör örgütü PKK’nın, Rusların Suriye’nin Halep şehrine havadan bıraktığı mühimmat ile Türkiye’ye yönelik “intikam” eylemleri hazırlığında olduğu tespit edildi. Diyarbakır, Şırnak, Hakkari ve Mardin’de “özyönetim” ilan etme girişimleri engellenen ve son dönemde düzenlenen operasyonlarla çok kayıp veren terör örgütü misilleme arayışına girdi. Saldırı planı görevi ise PKK’nın “özel” ordusu olarak nitelendirilen Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) adlı birimin başına getirilen Dr. Bahoz Erdal kod adlı Suriyeli Fehman Hüseyin’e verildi.

PKK ELEBAŞI ÖCALAN’IN YEĞENİ DE VAR


Emniyet Genel Müdürlüğü, PKK terör örgütünün faaliyetlerini deşifre ederek ülke çapında gerçekleştireceği olası silahlı/bombalı eylemlere karşı tüm birimlerini teyakkuza geçirdi. İstihbarat Daire Başkanlığı’nca hazırlanan raporda, Fehman Hüseyin’in teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın yeğeni ‘’Koçero’’ kod adlı teröristle birlikte 7 Aralık’ta Suriye’nin Haseke bölgesinden Rakka Tell Abyad/Çelebiye bölgesine geçtiğine dikkat çekildi. İstihbarat raporuna göre, Fehman Hüseyin ve ‘’Koçero’’ kod adlı teröristin, Çelebiye bölgesinde eski bir çimento fabrikasında örgüt üyeleri ile toplandı düzenledi. Raporda, Rusya’nın PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin kontrolünde bulunan bölgeye askeri kargo uçağı ile mühimmat bıraktığı bilgisi de açıkça yer aldı.

KARABERKEL TEPE’DE BULUNAN SİLAHLAR


Raporda, Rusya’nın geçtiğimiz bir hafta içerisinde Suriye’de Kobani ile Karaberkel Tepe’ye (Kobani’nin 20 km. güneyi) çok miktarda silah ve mühimmat attığı vurgulanarak şu bilgiler paylaşıldı: “Atılan silah ve mühimmatlar arasında 3,5 mm. çapında uçaksavar ve Bixi makineli tüfek mühimmatlarının bulunduğu, PKK/KCK terör örgütü üyelerinin Kobani’ye getirdikleri patlayıcı düzeneklerini sabotaj eğitimi almış örgüt üyeleri ile birlikte yasadışı yollardan Türkiye’ye sokacakları ve yurt içindeki eylemlerde kullanacakları yönünde duyumlar alınmıştır.”