Foto: Depophotos


Veli TOPRAK / ANKARA

Milletvekili seçilecek oyu alıp, partisi baraj altında kaldığı için vekil olamayan her adayın Anayasa Mahkemesi’ne başvurabileceğini açıklayan Kamalak, AYM’nin Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş hakkında verdiği kararı buna örnek gösterdi.

AYM’YE BİREYSEL BAŞVURU

Kamalak, gazete ve televizyonların temsilcileriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. 1 Kasım seçimlerinde baraj sorunu yaşamayacaklarını savunan Kamalak, yüzde 10 barajı konusunda şunları söyledi:

“Yüzde 10 barajını zorlayacağız. Biliyorsunuz, AYM’ye bireysel başvuru hakkı var. Bu konuda mahkemenin verdiği karar (Mansur Yavaş) ortada. Orada diyor ki ‘yerel yönetim için değil ama yasama organı için AİHM açısından başvuru olabilir’. Siz eğer milletvekili seçilecek oyu aldınız ama partiniz barajı geçemedi diye başkası seçilirse AYM’ye biriysel başvuru yolu vardır”

AKP KOLTUK DEĞNEĞİ ARADI

Kamalak, seçimde AKP-SP ittifakının neden olmadığını “Onlar bizi ihya için değil imha için gelir. Görüşmeler istikşafi idi. 10 arkadaşımızı seçilecek yerden aday göstermek istedik, onlar 2 verdi. Koltuk değneği olmayız. Karşıya geçerken geminin rengine bakmazsınız.” diye açıkladı.

BİLAL ERDOĞAN’A BAŞARILAR

İtalya’ya yerleşen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın küçük oğlu Bilal Erdoğan’la ilgili soruya Kamalak, “Doktorasından başarılar diliyorum” cevabını verdi. Daha önce doktorasının yapıldığı hatırlatıldığında Kamalak, “Nasıl oluyor diye kendisine ulaşın” cevabını verdi.

Suriye konusunda AKP hükümetinin yanlış politikalar izlediğini de savunan Kamalak, “Biz Suriye’de muhalifleri eğitiyoruz, destek veriyoruz. Onlara bizdeki muhaliflere destek verme hakkı doğmaz mı? BM’de Suriye masaya yatırılıyor, masada Türkiye yok” diye konuştu.