Erdoğan SÜZER/ANKARA

ASELSAN Genel Müdürü ‘Korkut’ adlı silah için görüşmelerin başladığını açıkladı...
Atatürk Orman Çiftliği arazisine kaçak olarak 1 milyar 370 milyon liraya inşa edilen 1150 odalı Cumhurbaşkanlığı Sarayı bu kez olağanüstü koruma önlemleri ile gündeme geldi. 50 milyon liraya 3 bin kamera ile donatılan, 1500 kişinin koruduğu kaçak Saray’a, savaş uçağı ve helikopter saldırılarına karşı özel olarak geliştirilen ve ‘’Korkut’’ adı verilen ağır silah yerleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olası bir hava saldırısına karşı tank görüntüsündeki bu silahla korunacak.



AK SA­RA­Y’­DA KA­MUF­LE EDİ­LE­CEK
Tank ben­ze­ri iki ay­rı zırh­lı mu­ha­be­re ara­cın­dan olu­şan Kor­kut, çev­re­ye olum­suz gö­rün­tü ver­me­me­si için Sa­ra­y’­a ka­muf­le edi­le­rek yer­leş­ti­ri­le­cek. 

DAKİKADA BİN 100 MERMİ

ASELSAN Genel Müdürü Faik Eken, ‘’Korkut’’ adlı silahın havadan ve yerden atılan füze saldırılarını, mermi şemsiyesi ile durdurduğunu açıkladı. Bu silahın Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı için de kullanılabileceğini söyledi. Eken ‘’Bu amaçla gerekli görüşme ve çalışmalara başladık.’’ dedi.
Korkut’un üzerinde MKE yapımı iki adet 35 milimlik top bulunuyor. Hareket halinde de atış yapabilen Korkut, iki ayrı mermi besleme sistemi kullanarak, namlulardan biri arızalansa dahi diğer namlu ile atışa devam edebiliyor. Otomatik mühimmat besleme sistemi de olan Korkut, dakikada bin 100 atış yapabiliyor. Her bir mermi, 160 adet 35 mm parça mermiye bölünerek adeta duvar oluşturuyor. Etkili menzili 4 kilometre olan sistem, hava-yer füze ve mühimmatı, seyir füzeleri ve İHA tehdidini yok etmeye göre geliştirildi. Korkut, otomatik hedef takibi yapabilen kontrol radarı ile de donatıldı. Bu radar dakikada 30 devir dönüş yapabiliyor. Sistem yüzde 100 yerli ve Türk mühendisler tarafından geliştirildi.
Silah sistemi MKE tarafından, elektronik sistemi ASELSAN tarafından üretildi. Silah 2 namlulu tank ve 3 boyutlu arama radarıyla birlikte çalışıyor. Havadan ya da yerden atılan füze ya da mühimmatı hedefine ulaşmadan durdurmak amacıyla geliştirilen Korkut,   4 kilometrelik alan içerisinde etkili.   Gece görüş sistemiyle donatılan Korkut 24 saat tetikte bekliyor.