Başak KAYA-  Tayyip’in saray saltanatına su gibi para harcanıyor.

Cum­hur­baş­ka­nı Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın İs­tan­bu­l’­da ça­lış­ma ofi­si ola­rak kul­lan­dı­ğı Vah­det­tin Köş­kü için ya­pı­lan har­ca­ma­lar, ka­çak sa­ra­yı arat­mı­yor. Köş­k’­ün, al­tın kap­la­ma kris­tal avi­ze­le­ri için, 4 mil­yon 407 bin TL’­lik fa­tu­ra çı­ka­rıl­dı­ğı be­lir­len­di. Ka­çak Sa­ray va­tan­da­şa “Ka­bul et­ti­ril­me­ye­” ça­lı­şı­lır­ken, Ata­türk Or­man Çift­li­ği­’nin adı “Beş­te­pe­” Sa­ra­y’­ın adı da “Kül­li­ye­” ola­rak de­ğiş­ti­ril­di. Cumhurbaşkanı Tayyip Er­do­ğa­n’­ın ça­lış­ma ofi­si ola­rak kul­lan­dı­ğı İs­tan­bu­l’­da­ki Vah­det­tin Köş­kü de res­to­re edi­le­rek baş­tan aşa­ğı ye­ni­len­di. Res­to­ras­yon için o ka­dar ge­niş çap­lı bir ça­lış­ma ya­pıl­dı ki
Köş­k’­ün çev­re­sin­de­ki ev­le­re yı­kım ka­ra­rı çık­tı. An­cak bu ka­rar mah­ke­me­den dön­dü.




377 ADET AY­DIN­LAT­MA APARATI KULLANILDI

Köş­k’­ün Os­man­lı dö­ne­mi­ni yan­sı­tan res­to­ras­yo­nu ay­dın­lat­ma­lar­la da­ha da par­la­dı. Al­tın va­rak­lı mo­bil­ya­la­rı yi­ne al­tın kap­la­ma ve kris­tal, özel ya­pım renk­li cam avi­ze­ler ay­dın­la­tı­yor. Dört blok­tan olu­şan Vah­det­tin Köş­kü­’n­de top­lam 377 ay­dın­lat­ma apa­ra­tı kul­la­nıl­dı. Ta­ma­mı özel ta­sa­rım, al­tın, bronz ve kris­tal­den ya­pıl­ma 377 avi­ze, aba­jur, şam­dan, ap­lik­ler için fir­ma­nın, yüz­de 18 KDV da­hil, 1 mil­yon 668 bin 662 do­lar­lık ya­ni bu­gü­nü kur üze­rin­den 4 mil­yon 407 bin TL’­yi aşan bir fa­tu­ra çı­kar­dı­ğı be­lir­len­di.  “Tom­bak­lı şam­dan­la­r”, “48 kol­lu avi­ze­le­r” 24 ayar al­tın­la kap­lan­dı.
Özel ya­pım cam ve kris­tal iş­çi­lik­ler ile göz dol­du­ran ay­dın­lat­ma­lar al­tın dı­şın­da bronz ve ne­cef ta­şı da kul­la­nıl­dı. Ne­cef için, “Ne-­ce­f’­e bak­mak Ka­be­’ye bak­mak ka­dar se­vap­tı­r” ha­di­si de bu­lu­nu­yor. Avi­ze­ler­le uyum­lu ka­pı kulp­la­rı için ise 700 bin TL’­lik fa­tu­ra çı­ka­rıl­dı. Se­def ve bronz dö­küm üze­ri­ne al­tın kulp­lar ter­cih edil­di. Ka­pı ve do­lap­lar için top­lam 243 adet kulp kul­la­nıl­dı.