Eyüp'te iki çocuk annesi Zübeyde Balcı, baş ve boyun ağrıları nedeniyle muayene olmak için gittiği devlet hastanesinde kadın uzman doktorun kıyafetini açık bularak kendisine dini telkinlerde bulunduğunu iddia etti. Balcı, hastane yönetimi tarafından hakkında idari inceleme başlatılan doktor hakkında savcılığa da şikayette bulunacağını ifade etti. Hastane yönetimi 1 ay önce göreve başlayan doktorla ilgili idari soruşturma başlattı.

İŞTE O OLAYIN HİKAYESİ

Duyanlara "yok artık" dedirten olay Eyüp Devlet Hastanesi'nde yaşandı. İddiaya göre; evli ve iki çocuk annesi Zübeyde Balcı, baş ve boyun ağrısı şikayetiyle gittiği Eyüp Devlet Hastanesi Nöroloji Polikliniğin'de doktorun ilginç telkinleri ile karşılaştı. Muayene olmak için kadın uzman doktor N.N.K.'nin odasına giren Balcı, burada doktorun kendisine kıyafetini açık bulduğunu söyleyerek önerilerde bulunduğunu ileri sürdü.

"KOL, BACAK  AÇIK GEZDİĞİNİZ İÇİN AĞRILARINIZ VAR"

Zübeyde Balcı kadın doktorla arasında geçen konuşmayı şu sözlerle anlattı; Bana "Bakın, Allah'ın bize sunmuş olduğu bazı şeyler vardır" dedi. "Siz bunları yerine getirmiyorsunuz. Sizin içinize vesvese kaçmış" dedi. Hz Peygamberimizin hadislerinden açıklamalar yaptı. "Hanımefendi bir vaziyetinize bakın. Siz kolu bacağı açık gezdiğiniz için, cilalı boyalı. O yüzden böyle ağrılarınız var. Siz hasta falan değilsiniz" diye bana çıkıştı.



"SİZ NAZARDAN BÖYLE OLUYORSUNUZ"

Doktorun kendisine kan tahlili ve film çektirip çektirmediğini sorduğunu söyleyen Balcı doktorun kendisine "Allah'ın lütfettiği bazı şeyler var. Bunları yaşamıyorsunuz. Siz kolunuz başınız açık gezerseniz. Dışarıda böyle dolaştığınız sürece herkes size bakıyor. Onun için siz nazardan böyle oluyorsunuz. Evinizde durun. Evin içinde ancak eşiniz dostunuz sizi görür. Onlar da sizi nazar etmezler. Dışarı çıkmazsanız bu vaziyette siz hasta olmazsınız" dediğini aktardı.

Bu sözler karşısında doktora itiraz ettiğini söyleyen Balcı, "Hocam dedim. Siz ne konuştuğunuzun farkında mısınız? Ben burada sizden İslamiyet dersi almaya gelmedim. Ben hastalığıma tedavi bulmanız için geldim, dedim. Ben sizi şikayet edeceğim, dedim." dedi.

"ORUCU BOZULUR" DİYE!

Balcı, aynı doktorun 15 yaşındaki bir başka hastaya ise "Orucun bozulur" diye bakmadığını iddia etti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İki hastanın şikayetleri doğrultusunda hastane yönetimi iddiaların odağındaki doktorla ilgili idari inceleme başlattı. Ayrıca Zübeyde Balcı'nın doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi. (Özgür Altuncu-Taner Yener/DHA)



ABD'de tacize rekor tazminat

ABD'de tacize rekor tazminat