Başbakan Davutoğlu'nun davetiyle kurulan seçim hükümetinin Başbakan Yardımcısı olan Tuğrul Türkeş "Babamın partisi" dediği MHP'den kesin ihraç edildi. Alınan bu kararla TBMM'de, Hükümet'te ve MHP'deki tüm dengeler değişmiş oldu. MHP’nin Tuğrul Türkeş’i partiden ihraç etmesi, MHP’yi de Meclis’te 4. Parti konumuna düşürdü.

7 Haziran seçimlerine MHP ve HDP 80’er milletvekili çıkarmıştı. Ancak Tuğrul Türkeş’in ihracı, MHP’nin sandalye sayısını 79’a düşürdü. Böylelikle HDP 80 milletvekili ile TBMM’nin 3. partisi oldu. Bu gelişmeyle birlikte MHP, 1 Kasım'da yapılacak olan erken seçime kadar Meclis'te 4. parti olarak kalacak.

Tuğrul Türkeş ihraç edildi

Tuğrul Türkeş ihraç edildi

MHP, parti olarak her ne kadar destek vermese de Tuğrul Türkeş'in, Başbakan Davutoğlu'nun davetine verdiği olumlu yanıt MHP'yi seçim hükümetine ortak etmişti. Merkez Disiplin Kurulu'nun almış olduğu ihraç kararıyla MHP'nin hükümet ortaklığı da son bulmuş olacak.

ÖZKES Mİ GEÇECEK?

Seçimlerden sonra bütün önerileri reddeden ve koalisyon formüllerine kapıları kapatan MHP lideri Devlet Bahçeli, AKP ile CHP’nin koalisyon kurmasını istemiş ve ‘’Biz anamuhalefet olmak istiyoruz’’ demişti.

İhsan Özkes dün ne söylediyse bugün tam tersini söyledi

İhsan Özkes dün ne söylediyse bugün tam tersini söyledi

Ancak 7 Haziran seçimlerinin üzerinden kısa bir sürte geçtikten sonra MHP TBMM’nin 4. partisi konumuna düşmüş oldu. Bu aşamadan sonra MHP’nin CHP’den ayrılan bağımsız İhsan Özkes’i transfer edebileceği belirtilirken Özkes’in AKP’ye de yeşil ışık yakan demeçleri nedeniyle, Bahçeli’nin bu transfere sıcak bakmadığı belirtiliyor.

Parti tabanında Tuğrul Türkeş'in aldığı kararı doğru bulan kitle ile ihraç kararını savunanlar arasındaki fikir ayrılığı ne olacak? Yaşanan bu durumun 1 Kasım'daki seçimde MHP'nin oy oranına nasıl etkileyeceği ise kulislerde tartışılan bir diğer soru.