Barcelona, Bayern Münih'i eli boş gönderdi. Şampiyonlar ligi yarı finalinde karşılaşan iki dev takım Barcelona - Bayern Münih maçında Messi iki dakika içinde attığı goller ile Bayern'i yıkan adam oldu. Barcelona'da Neymar son dakikada attığı gol ile sonucu belirledi ve Barcelona, Bayern Münih'i 3-0 yendi. Barcelona - Bayern Münih maçı özeti, maçın golleri ve video özetini haberimizde sizler için hazırladık.

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Nou Camp Stadı'nda Barcelona, Ribery, Robben, Alaba, Badstuber gibi önemli isimlerinden yoksun sahaya çıkan Bayern Münih karşısında ilk dakikalardan itibaren baskı kurdu. Barcelona, 12. dakikada Suarez ve 39. dakikada Alves ile girdiği gol pozisyonlarından yararlanamayınca ilk yarı golsüz tamamlandı.

Barcelona rakibini ilk 10 dakikada yarı sahaya hapsetti. Neuer, Suarez’e izin vermedi. Bayern Münih, Lewandowski ile mutlak gol pozisyonunu değerlendiremezken maçın ilk 30 dilimlik sonunda iki takım da oyuna hakim olmaya başladı.

BARCELONA - BAYERN MÜNİH MAÇI VİDEO ÖZETİ

İlk yarısı golsüz geçilen Barcelona - Bayern Münih maçının ikinci yarısında tempo düştü. İlk 45 dakikalık bölümü aratan bir futbol sergilenirken, Lionel Messi sahneye çıktı. Barcelona - Bayern Münih maçı boyunca gole izin vermeyen Neuer 77. dakikada Messi’nin şutuna uzanamadı. Bu golden 3 dakika sonra ise Messi sağ çaprazdan ceza sahasına girdi. Boateng’in adeta belini kırdı ve topun dibine girip Bayern Münih filelerine 2. golü gönderdi. Barcelona - Bayern Münih maçının 90+3. dakikasında Neymar son noktayı koyan golü attı ve maç 3-0 sona erdi.

Barcelona - Bayern Münih arasındaki rövanş maçı, 12 Mayıs Salı günü Münih'teki Allianz Arena'da oynanacak.

BARCELONA - BAYERN MÜNİH MAÇININ ÖNEMLİ ANLARI


Kaleyi ilk bulan 7. dakikada Luis Suarez oldu. Uruguaylı futbolcunun ceza sahası yayının üzerinden vuruşunu Neuer kontrol etti.

12’de bomboş pozisyondaki Luis Suarez ceza sahasına girip vurdu, ancak kaleci Neuer ayağıyla topu çelmeyi başardı.

15’te Luis Suarez’in kale ağzına yerden pasında Neymar’ın şutu, savunmaya çarpıp kornere gitti. 18’de Müller, kale ağzına bomboş durumdaki Lewandowski’ye pasını çıkarttı. Polonyalı golcü, topu boş kale yerine auta attı.

21’de Xabi Alonso ve Schweinsteiger’den müthiş sıyrılan Lionel Messi’nin sağ çaprazdan vuruşu direğin yanından dışarı gitti.

27’de Luis Suarez’in kornerden gelen topa kafası üstten dışarı gitti. 36’da Messi’nin 28 metreden kullandığı serbest atışta top Manuel Neuer’de kaldı.

39’da Iniesta’nın nefis pasında sağdan ceza sahasına giren Dani Alves’in vuruşunda kaleci Neuer yine ayağıyla topu çeldi. 58’de Lionel Messi’nin uzaktan sert şutu üzerine vurduğu Neuer’de kaldı.

61’de Messi’nin ara pasında Neymar savunmanın arkasına sarkıp tek başına kaldı. Ancak kaleci Neuer zamanın kalesini terk edip topu uzaklaştırdı ve net bir gol pozisyonunu engelledi. 64’te Rakitic’in pasında soldan ceza sahasına giren Neymar kötü bir vuruşla topu üstten auta gönderdi.

Dakika77’de sahneye çıkan Lionel Messi, ceza sahası dışından yerden nefis bir vuruşla Barcelona’yı 1-0 üstünlüğe taşıdı.



Dakika80’de ise Messi'den akıl dolu bir gol geldi. Ceza sahasına giren Messi, Boateng’in adeta belini kırdı ve Neuer’in üzerinden kaldırdığı topla farkı ikiye yükseltti.



Gol krallığı Ronaldo'dan Messi'ye geçti

Barcelona'nın Arjantinli oyuncusu Messi, dün oynanan yarı final ilk maçında Juventus filelerini havalandırarak 76 golle "Şampiyonlar Ligi tarihinin en skoreri" unvanının sahibi olan Real Madridli Cristiano Ronaldo'yu geçti. Gol sayısını 77'ye çıkaran Messi, unvanı Portekizli oyuncudan almayı başardı.

Barcelona, bu sonuçla bu sezon sahasında oynadığı 6. "Devler Ligi" karşılaşmasını da kazandı. İspanyol ekibi, ayrıca 2012-2013 sezonu yarı finalinde Bayern Münih'e 3-0 yenildiği mücadelenin rövanşını da aldı.

BARCELONA: 3 - BAYERN MÜNİH: 0

Stat: Nou Camp
Hakemler: Nicola Rizzoli, Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (İtalya)

Barcelona: Ter Stegen, Alves, Pique, Mascherano (Dk. 89 Bartra), Alba, Rakitic (Dk. 82 Xavi), Busquets, Iniesta (Dk. 87 Rafinha), Messi, Suarez, Neymar

Bayern Münih: Neuer, Rafinha, Boateng, Benatia, Bernat, Lahm, Alonso, Thiago Alcantara, Schweinsteiger, Müller (Dk. 79 Götze), Lewandowski

Goller: Dk. 77 ve 80 Messi, Dk. 90+3 Neymar (Barcelona)
Sarı kartlar: Dk. 35 Alonso, Dk. 52 Benatia, Dk. 56 Bernat (Bayern Münih), Dk. 46 Alves Dk. 66 Pique, Dk. 69 Neymar (Barcelona)